28.10.2016
Nyhed

DMI har udsigt til stor sparerunde

Efter pres på indtjeningen hos Danmarks Meteorologiske Institut kan massefyringer være på vej til november. Tillidsfolk og ledelse forhandler nu om at nedbringe antallet af fyresedler.

Af Louise Egholm Burcharth
En stor fyringsrunde kan snart blive en realitet for - i værste fald - mindst ti procent af de ansatte på DMI efter faldende omsætning. Det svarer til mindst 28 ansatte. Det skriver DR.

Selvom DMI er mest kendt for de daglige vejrudsigter, sælger instituttet også data og ydelser til en række kunder i erhvervslivet. For eksempel rederier, der har brug for meteorologiske data. Det er faldende efterspørgsel på dette område, der stiller DMI dårligere end ventet.

”Det er ikke uventet, for det har at gøre med de indtægter, vi har som virksomhed, hvor nogle kunder er faldet fra. Men det er meget ubehageligt, og det er en uhyggelig situation at være i, fordi man skal sige farvel til kollegaer”, siger Niels Kristian Petersen til DR, der er tillidsmand for DMI’s magistre og djøf’ere.

Fyringer er svære at undgå
Niels Kristian Petersen tror ikke umiddelbart på alternativer til fyringer inden november, hvor fyringerne er varslet til at ske.

”Jeg kan ikke forestille mig, at vi kan undgå afskedigelser. Men det er klart, at der vil være aktiviteter, der bliver nedlagt, og jeg kan ikke udelukke, at det bliver på områder, danskerne kan mærke. Det for tidligt at sige”, siger han til DR.

Anne Højer Simonsen, der er vicedirektør for DMI, håber dog ikke, at det går så galt.

”DMI har naturligvis stadig fokus på, hvordan Rigsfællesskabets borgere får den bedste daglige vejrudsigt og rettidig troværdig varsling om voldsomt vejr, så skader på liv og ejendom kan forebygges”, siger hun til DR.

DMI har før haft fyringsrunder, men den står til at blive særligt stor denne gang.