03.11.2016
Nyhed

Retsgenetiker, dramaturg, psykolog

Indrømmet, DM er en rodebutik. Bare i staten er der 220 forskellige magisterjob. Læs om dem her og se deres løn.

Af Thomas Bøttcher

Blod, spyt og sæd. Biologisk materiale kan være et af de vigtigste beviser i strafferetssager, når det danner grundlag for en dna-profil. Det er et væsentligt arbejdsredskab for politi, anklagemyndighed og 15 DM-medlemmer på Retsgenetisk Afdeling på Københavns Universitet. De undersøger spor og mistænkte, udarbejder dna-profiler og afgiver forklaringer i retssager. 

Retgenetik er en vildt fremmed disciplin for de fleste magistre og bare ét eksempel på, at DM’s medlemmer har et hav af forskellige arbejdsområder. Helt overordnet har de bare det tilfælles, at de har gået på universitetet og uddannet sig inden for et af de videnskabelige hovedområder.

En hurtig søgning i Finansministeriets løndatabase viser, at der er 16.976 ansatte magistre i staten. Omkring en tredjedel har stillingsbetegnelser som lektor, specialkonsulent, fuldmægtig, seniorforsker eller akademisk medarbejder. Men derudover er der 115 andre stillingsbetegnelser.

Det ville gå for vidt at nævne dem alle, så herunder er en forkortet liste med løn og lønspredning. Men husk: I flere tilfælde er kun ganske få personer taget med. Det kan påvirke løngennemsnittet en hel del.