11.11.2016
Nyhed

Konservative vil sikre 200 mio. kr. ekstra til ulandsbistanden

I finanslovsforhandlingerne vil De Konservative have udviklingsbistanden op på 0,71 procent af BNI i stedet for regeringens udspil med 0,7 procent.

Af Louise Egholm Burcharth
Regeringen lægger op til en udviklingsbistand på 0,7 procent af Danmarks bruttonationalindkomst, BNI, i finanslovsforhandlingerne for næste år.

Men ifølge støttepartiet De Konservative er det ikke nok. Partiets krav er, at bistanden skal op på 0,71 procent, skriver TV2. Det vil udløse omkring 200 mio. kr. mere årligt udover de 15 mia. kr., der gives nu.

”Det, der er vigtigt for os, er, at vi bruger pengene i nærområderne, så vi sikrer, at de mennesker ikke flygter. Det er det, vi hæver et flag omkring”, siger partiformand Søren Pape Poulsen til TV2.

Også sidste år fik De Konservative trumfet en udviklingsbistand på 0,71 procent igennem, selvom regeringen havde lagt op til 0,7 procent.

Markering af nærområdeindsats
Ifølge Søren Pape Poulsen er det en markering af, at der skal være en nærområdeindsats, der hænger sammen.

”Men nu skal vi forhandle om det. Vi vil bare sikre os, at der er penge nok til at lave en indsats, så vi ikke tvinger folk på flugt”, siger partiformanden.

FN’s målsætning er, at verdens rige lande skal give mindst 0,7 procent af BNI i ulandsbistand. Det opfylder kun Danmark, Norge, Sverige, Luxembourg, Storbritannien og Holland.