”Det ser godt ud, når en fagforening er et godt mønstereksempel for at skabe en god arbejdsplads, og det håber jeg at kunne bidrage til”.
31.05.2016
Nyhed

Erfaren leder skal være direktør i DM

Det er en leder med stor erfaring fra både universitetsverdenen, det kommunale område og en række bestyrelser, som skal være Dansk Magisterforenings nye adm. direktør.

Af Tobias Dinnesen
Det bliver 59-årige Else Sommer, som skal overtage direktørposten i Dansk Magisterforening, efter at den hidtidige direktør, Christian Strøm, har takket ja til en lignende stilling i Finansforbundet.

Et hurtigt kig på Else Sommers CV viser, at det er en leder med stor erfaring fra nogle af Dansk Magisterforenings kerneområder – det offentlige område og universitetsverdenen – som fra 15. august sætter sig i direktørstolen i foreningen.

Hun er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet og har været universitetsdirektør på sit gamle uddannelsessted, Københavns Universitet, ligesom hun senest har været administrerende direktør for Børne- og Ungeforvaltningen i Københavns Kommune.

”Jeg har tidligere siddet på ledelsessiden og kan se, at der er behov for mere medarbejderindflydelse på de store forandringsprocesser, mange arbejdspladser undergår i disse år. Det er tydeligt, at de organisationer, der spiller ind, også får indflydelse. Her kan man som fagforening gøre en reel forskel, der skaber værdi for medlemmerne. Det gør det, når man kan forene de generelle politiske dagsordener med en mere konkret involvering i udviklingen af de lokale arbejdspladser”, siger Else Sommer.

Glad DM-formand
Det er derfor også en glad Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening, der kan fortælle om udskiftningen på ledelsesgangen i Dansk Magisterforening.

DM-formanden, som selv har siddet med i ansættelsesudvalget, der ansatte den ny direktør, ser frem til samarbejdet med Else Sommer, som også har erfaring med bestyrelsesarbejde, både som menigt medlem og som fx bestyrelsesformand i arkitektfirmaet DISSING+WEITLING.

”Jeg er glad for, at DM får en stærk og engageret direktør – det passer til DM. Vi skal skabe resultater, der er synlige for medlemmerne, og det ved jeg, at Else Sommer kan være garant for i spidsen for hele DM’s sekretariat - og i samspil med de politisk valgte og tillidsrepræsentanterne. Og så er det væsentligt, at vores nye direktør har et bredt netværk indenfor både uddannelsesområdet og det offentlige område, ligesom jeg glæder mig over, at hun kender til opstart af virksomheder indenfor privatområdet. Jeg glæder mig til et nært og godt samspil med Else om at styrke den vigtige og unikke fagforening, som DM jo er”, forklarer Camilla Gregersen.

Arbejdsglæde er fundamentet
Else Sommer har en stærk tilknytning til blandt andet uddannelsesmiljøet i Danmark. Ud over at have været universitetsdirektør i 12 år på Københavns Universitet sidder hun i bestyrelsen for UCC (University College Capital), ligesom hun for tiden sidder med i et ekspertudvalg, der skal kigge på bedre veje til ungdomsuddannelse.

Den ny direktør vil dog først og fremmest sikre, at medarbejderne i Dansk Magisterforening trives, så de kan levere en god og stærk service til de 50.000 akademikere og universitetsstuderende, der er medlem af fagforeningen.

”Hvis man er glad for sit arbejde, præsterer man bedre. Jeg mener, det er vigtigt, at en direktør både interesserer sig for at understøtte foreningens store udadvendte dagsordener, men også har ambitioner for hverdagen i den organisation, der skal servicere medlemmerne. Det ser godt ud, når en fagforening er et godt mønstereksempel for at skabe en god arbejdsplads, og det håber jeg at kunne bidrage til”, understreger Else Sommer.