Hans Beksgaard underviser i matematik på læreruddannelsen på UC Syddanmark og er samtidig formand sektoren DM Viden.
18.01.2016
Nyhed

Lektor er ny næstformand i DM

Dansk Magisterforenings (DM) hovedbestyrelse har konstitueret sig med en ny næstformand samt en ny sammensætning i Forretningsudvalget. Ny næstformand er Hans Beksgaard, lektor på UC Syddanmark og formand for professionshøjskolelærerne i DM.

Af Tobias Dinnesen
Dansk Magisterforening (DM's) nye næstformand er fundet mandag på et møde i DM's hovedbestyrelse (HB), hvor også DM's Forretningsudvalg er blevet sat sammen.

Hans Beksgaard, der er formand for professionshøjskolelærerne i DM, lektor på UC Syddanmarks læreruddannelse og formand for sektoren DM Viden, erstatter Peter Grods Hansen på posten.

"Det er en spændende post. DM er inde i en omstillingsproces, hvor vi skal redefinere os organisatorisk. DM’s politik skal begrundes hele vejen igennem. Det er vigtigt, at de mange forskellige medlemsgrupper får en stemme. DM er en af de mest mangfoldige fagforeninger – den mangfoldighed skal favnes, så medlemmerne populært sagt skal kunne kende sig selv i foreningen. DM’s politik bliver tegnet af formanden i samarbejde med HB og Kongressen. Det er min opfattelse, at næstformanden skal støtte op om det samarbejde uden at føre sin selvstændige politiske profil. Der er tale om et formandskab og ikke to uafhængige politiske budskaber", siger den ny næstformand, som også hilses velkommen af DM-formand Camilla Gregersen:

"Med valget af Hans Beksgaard som næstformand i DM får vi en stærk og erfaren DM-politiker med blik for medlemmernes mangfoldighed og udfordringer på arbejdsmarkedet. Jeg ser frem til samarbejdet med Hans".

Nyt forretningsudvalg
I samme ombæring har HB fundet frem til den ny sammensætning af DM's forretningsudvalg (FU), hvor DM's formand Camilla Gregersen sammen med den nyvalgte næstformand er selvskrevne.

Ud over de to er det Anne Bisgaard Pors og Anita Kildebæk Nielsen fra DM Offentlig, Charlotte Palludan fra DM Viden og Bjarke Friborg og Jens Groth Andreasen fra DM Privat, der får plads i FU, mens Frederik Fischer Thordal fra DM Studerende tildeles en observatørpost i FU.

Dermed var det et nærmest helt nyt forretningsudvalg, der trådte sammen for første gang mandag efter HB-mødet.