Det er ikke kun uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) i den nuværende Venstre-regering, der har en holdning til, hvordan de videregående uddannelser skal skrues sammen. Også erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) melder sig nu på banen.
21.01.2016
Nyhed

Erhvervsminister går i clinch med humaniora

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen blander sig nu på det uddannelsespolitiske område med en melding om, at humaniora måske i højere grad end nu skal vige pladsen til fordel for de mere tekniske uddannelser.

Af Tobias Dinnesen
Det danske uddannelsessystem er skruet uhensigtsmæssigt sammen, fordi der uddannes for få ingeniører og andre med teknisk indsigt.

Sådan lyder det fra erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) i et interview med Berlingske, hvor han også sætter ord på, hvem der så eventuelt kan være nødt til at skrue ned for optaget af nye studerende.

"Vi skal turde tage et opgør med en fejlslagen dimensionering. Det kan være, at vi må sige, at der ikke er plads til, at så mange læser humaniora, men at der til gengæld er flere, som får en teknisk uddannelse. Sådan gør mange af de lande, vi konkurrerer med. De har ikke et tag selv bord", siger han.

Ingen tvang, men...
Ministeren understreger dog, at det ikke handler om at tvinge studerende væk fra humaniora, men i højere grad om, hvordan uddannelsesudbuddet er skruet sammen.

Men samtidig lægger Troels Lund Poulsen ikke skjul på, at de uddannelser, som bidrager til vækst og er med til at finansiere det danske velfærdssamfund "skal have højere prioritet".

Udtalelserne falder i kølvandet på, at ministeren har lanceret sin nye vækstplan, som skal ruste Danmark til den såkaldt digitale revolution. Det og meget andet er han for tiden i Davos i Schweiz for at diskutere på World Econmic Forums årsmøde.