09.12.2016
Nyhed

Nu kan også de julefrokostløse komme til julefrokost

Flere og flere akademikere er ikke fast tilknyttet arbejdsmarkedet og dermed ”julefrokostløse”. Men det laver Dansk Magisterforening nu om på ved at invitere atypisk beskæftigede medlemmer til julefrokost. ”Der skal også være sociale goder for løst ansatte”, lyder det fra initiativtager.

Af Louise Egholm Burcharth
30 procent af DM’s medlemmer er atypisk ansatte.

Det tæller medlemmer uden faste fuldtidsjobs inden for alle faggrupper. Fx den løstansatte arkæolog, undervisningsassistenter, postdocs, projektansatte specialister eller freelancetekstforfatteren.

Og ifølge Julia Bjerre Hunt, der er selvstændig og cand.mag i psykologi og kultur- og sprogmødestudier , har man også som løst ansat behov for at føle sig som en del af et socialt fællesskab. Derfor står hun nu som repræsentant for DM Privat og Selvstændige bag ”Julefrokost for de julefrokostløse” i Dansk Magisterforening.

”Flere af os, der har været løst ansatte, har oplevet ikke at være en del af noget. Hvor man har følelsen af at stå op og gå på arbejde hver dag, men samtidig ikke få de sociale goder med. Vi ville derfor gerne booste, at man også som løst ansat kan gå på juleferie med en følelse af at være noget værd”, siger hun.

Faglige input og underholdning

Julefrokosten løber af stablen den 13. december, hvor 30 ud af 50 pladser indtil videre er besatte ifølge Julia Bjerre Hunt.

”Og det er egentlig ret pænt i forhold til, at vi ikke har markedsført det så aggressivt”, siger hun og tilføjer, at de også regner med at gentage arrangementet næste år.    

Det er gratis at deltage i julefrokosten, og der vil både være faglige indslag med blandt andet forfatter Lau Aaen, der står bag den satiriske bog ”Dagpengeland”, samt underholdning og musikalske indslag.

Læs mere om arrangementet: Julefrokost for de julefrokostløse