06.04.2016
Nyhed

DR´s flytteplaner kan ramme 10 akademikere

Medarbejderne i DR blev i dag orienteret om planerne for udflytning af flere redaktioner til provinsen. 10 på AC-overenskomst risikerer at blive berørt af planerne.

Af Pernille Siegumfeldt

I lighed med staten flytter DR nu flere af sine aktiviteter ud af hovedstaden.

En række centrale redaktioner og indsatser skal fra 1. januar 2017 have adresse i Aalborg og Aarhus, herunder DR Videnskab og DR Undervisning. Efter planen skal DR Vejret og Sporten følge efter 1. januar 2018.

Bertel Haarder har længe presset på for at får statsradiofonien til at gøre staten følge og sprede sig ud over hele landet. I en pressemeddelelse fra DR selv hedder det, at udflytningen sker for at ”styrke DRs evne til at spejle hele Danmark".

Samlet skal 165 årsværk flytte til provinsen. Af dem er op til 10 på AC-overenskomst, vurderer DM´s tillidsrepræsentant Carsten Wolf Andersen. Ifølge ham har medarbejderne fået at vide, at de kan betragte sig selv som opsagte, hvis de ikke flytter med. Til gengæld er der ikke sat navne på konkrete medarbejdere endnu.

”De berørte afdelinger er i lidt af et limbo lige nu. Medarbejderne vil først blive varslet i løbet af april, og i visse afdelinger, hvor ikke alle skal flytte med – fx bliver DR Videnskab flyttet uden TV-produktionen – er usikkerheden stor,” siger Carsten Wolf Andersen.

En de facto nedprioritering
I en udtalelse fra medarbejderne på DR Videnskab udtaler de stor skepsis over for den faglige begrundelse for at blive flyttet til Aalborg:

”En udflytning til Aalborg kan, på trods af gode forskere og iværksættere i byen og regionen, få alvorlige konsekvenser for teknologi- og videnskabsstoffet i DR. Det er nok svært at komme uden om at de største naturvidenskabs- og innovationsmiljøer i Danmark findes uden for Aalborg, blandt andet i København og Odense”, skriver redaktionen blandt andet.

”Vi betragter derfor beslutningen som en de facto nedprioritering af stofområdet, ja måske ligefrem en nedlæggelse af en seriøs daglig dækning af videnskab og teknologi i DR regi”, hedder det videre i udtalelsen.

I en pressemeddelelse tidligere på dagen sagde DR´s generaldirektør Maria Rørbye Rønn, at hun havde stor forståelse for, at planen stillede mange dygtige medarbejdere over for et vanskeligt valg.

”Det kan være et stort skridt for den enkelte at flytte til en anden del af landet. Vi vil gøre vores for at hjælpe både dem, som vælger at flytte og dem, som ikke har mulighed for det”, meddelte Maria Rørbye Rønn.