Ida Auken, der er uddannelses- og forskningsordfører for Radikale Venstre, er ikke afvisende over for at ændre på midlerne til at få de unge hurtigere igennem uddannelsessystemet.
28.09.2015
Nyhed

R: Vi er ikke gift med reformen

Radikale Venstres uddannelses- og forskningsordfører, Ida Auken, forklarer, at hun og partiet ikke står fast på nogle af de konkrete virkemidler i fremdriftsreformen, men at selve målet med at få de unge hurtigere igennem uddannelsessystemet stadig er ekstremt vigtigt.

Af Tobias Dinnesen

Radikale Venstre er klar til at kigge på, om der er en passende sammenhæng mellem målene om fremdrift og de midler, som reformen pålægger institutionerne at bruge for at nå derhen.

Det siger partiets uddannelses- og forskningsordfører, Ida Auken, til magisterbladet.dk. Det var ellers en minister fra det Radikale Venstre, der sad for bordenden, da reformen blev vedtaget.

"Vi er ikke gift med nogle af virkemidlerne. Det er målene, der er vigtige for os. Hvis der er kommet forslag fra institutionerne, så er vi åbne over for at kigge på dem", siger hun.

Lytter til troværdige bud
Universiteterne har selv peget på en lang række problematiske  foranstaltninger - herunder tvangstilmelding til kurser og eksaminer og den såkaldte færediggørelsesbonus - som de gerne vil af med.

Men Ida Auken har ikke tænkt sig at nikke ja til alt, hvad der måtte komme fra uddannelsesinstitutionerne. Og så er det vigtigt, at de studerende læser på fuld tid, når de får en uddannelse af samfundet, understreger hun.

"Hvis der er kommet nogle troværdige bud med nogle overbevisende virkemidler, vil vi se på det. Men der er også nogle ting, der siger mig, at universiteterne har forstået budskabet og måske kan finde bedre måder at gøre tingene på", forklarer hun.