"Det er paradoksalt, at man i en tid med massive flygtningestrømme skærer ned på den grundlæggende udviklingsbistand", siger Camilla Gregersen.
30.09.2015
Nyhed

DM kritiserer NGO-besparelser

Camilla Gregersen, konstitueret formand for Dansk Magisterforening (DM) og fra årskiftet formelt valgt som formand, har svært ved at forstå, hvordan regeringen kan skære i udviklingsbistanden på et tidspunkt, hvor flygtningestrømmene ikke har været større siden anden verdenskrig.

Af Tobias Dinnesen

Regeringens bebudede besparelser på udviklingsbistanden kritiseres af Camilla Gregersen, Dansk Magisterforening (DM's) konstituerede formand, som fra årsskiftet formelt overtager posten.

Hun forklarer, at mange af de af DM's medlemmer, som arbejder i NGO'er, i forvejen løber stærkere end nogensinde før, og at timingen mildest talt er besynderlig, når man kigger på situationen rundt omkring i verden.

"Det er paradoksalt, at man i en tid med massive flygtningestrømme skærer ned på den grundlæggende udviklingsbistand", siger DM-formanden.

Rundbarbering af bistandsniveauet

Camilla Gregersen peger på, at det også er mærkeligt, at Danmark vælger at spare i en situation, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen netop har været med til at forpligte Danmark på at bekæmpe fattigdom på verdensplan.

Spørgsmålet er bare, hvor langt regeringen regner med at komme for de færre midler. DM's formand er ikke optimistisk.

"Med den rundbarbering, der reelt er tale om i bistandsniveauet, er jeg alvorligt bekymret for, at midlerne ikke rækker videre end til de personer, der er på flugt fra krig", pointerer hun.

Hvad med den langsigtede indsats?
Men det er ikke bare projekterne her og nu, der i fare, hvis man spørger DM's formand.

Regeringen ignorerer også det langsigtede perspektiv på området ved at skære så kraftigt, mener Camilla Gregersen.

"Det giver også begrænsninger, at der pålægges så stærke bindinger på bistandsmidlerne – det kan føre til, at de langsigtede indsatser nedprioriteres", siger hun.