Alle bidrag værdsættes, men der gives generelt minimum 50 kroner per bidrag, kan man se på indsamlingssiden.
09.09.2015
Nyhed

Ansatte og studerende på AU samler ind til flygt­ninge i nød

I skrivende stund har en privatindsamling på Dansk Flygtningehjælps hjemmeside startet af ansatte og studerende på Aarhus Universitet samlet mere end 40.000 kroner ind på under et døgn.

Af Tobias Dinnesen
"Vi er en gruppe ansatte og studerende på Århus Universitet, der gerne vil følge vores norske kollegers eksempel og starte en indsamling for at hjælpe flygtninge i verdens brændpunkter og herhjemme."

Sådan lyder det som indledning til en indsamling startet på Dansk Flygtningehjælps hjemmeside, der i skrivende stund har samlet mere end 40.000 kroner sammen på under et døgn.

Inspirationen kommer fra en gruppe norske kolleger, som via det sociale medie Twitter har opfordret deres nordiske kolleger til at lave en indsamling. Indsamlingen har fået overskriften AU#Refugees-welcome.

Opråb på Twitter
Efter en samtale på netop Twitter mellem Christina Fiig - via kontoen AUForsker (læs mere om tankerne bag her), som hun administrerer i denne uge - som er lektor i køn og europæisk politik ved Europastudier på Institut for Kultur og Samfund på AU, og en række kolleger på universitetet blev indsamlingen en realitet tirsdag.

De involverede har brugt deres Twitter-kontoer til at nå et så stort publikum som overhovedet muligt. Og de skynder sig da også at tilføje, at det selvfølgelig er mere end okay at støtte, selv om man hverken er ansat på AU eller er studerende samme sted. Indtil videre glæder Christina Fiig sig dog mest af alt over opbakningen.

”Det er helt fantastisk, og nu handler det om at få spredt budskabet til så mange så muligt. Der er jo 40.000 studerende her på stedet og også rigtig mange ansatte, og det er alle de små bidrag, der gør forskellen. Folk kan hjælpe os meget ved at dele budskabet på de sociale medier. Vi vil rigtig gerne have de studerende på banen, fordi de er så talstærke”, siger Christina Fiig til Omnibus.

Næste mål? 100.000

I første omgang var målet at nå 40.000 kroner, men allerede onsdag morgen viste det sig, at det mål var for lavt sat. Derfor er beløbet nu hævet til 100.000 kroner som mål for indsamlingen, der løber indtil den 8. november.

"Kan vi forhøje til 100.000 kr? Det ser ud til at være et realistisk mål", skrev Christina Fiig onsdag formiddag på Twitter til Sara Dybris McQuaid, der også er lektor på AU, og som er en af de fire, der har skrevet under på indsamlingen inde på Dansk Flygtningehjælps hjemmeside.

Derudover står de studerende Caroline Lundqvist og Alice Sahinkuye også som initiativtagere til indsamlingen. Indsamlingen skal ses som en del af landsindsamlingen 2015, skriver de fire på deres indsamlingsside. Og hjælpen skal gå til "beskyttelse, husly, nødhjælp, sikring af flygtninges rettigheder, adgang til rent vand, etablering af brønde og ordentlige sanitære forhold til genopbygning af skoler og huse".