08.10.2015
Nyhed

Studiejob mindsker risiko for ledighed

Et studiejob på mindst 16 timer om ugen vejer tungere end gode karakter og hurtig studietid, når nyuddannede søger job, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Af Thomas Bøttcher

Det bedste middel til at opnå arbejde efter studierne er hverken høje karakter eller at arbejde sig hurtigt gennem studierne. Det viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE), der har undersøgt, hvad der har betydning for ledighedsrisikoen for nyuddannede kandidater.

Konkret har AE fulgt kandidater, der er blevet færdige med deres uddannelse fra juni 2013 til juni 2014 i et halvt år efter endt uddannelse.  

Og resultatet viser, at studiearbejde på 16 timer om ugen er det der reducerer ledigheden mest – mere end fagligt niveau og studietid. Og jo bedre sammenhæng mellem studiejob og uddannelse, des bedre jobmuligheder bagefter.

Undersøgelsen har også analyseret, hvis der øger risikoen for ledighed. Blandt de 16 faktorer, AE har valgt at kigge på, er der størst risiko for ledighed, hvis man er uddannet fra Aalborg Universitet eller Roskilde Universitet.