”Det er virkelig, virkelig fedt at vinde. Der er lagt mange timer i det her fra en masse fantastiske mennesker, så det er fedt at blive honoreret for det."
30.10.2015
Nyhed

Idræt på KU vandt DM’s Tutor-pris

Tutorerne fra Idræt på Københavns Universitet blev torsdag aften kåret til vinderne af den landsdækkende konkurrence om at blive årets tutor. Prisen uddeles af Dansk Magisterforening.

Af Tobias Dinnesen
Studenterhuset i Københavns Indre By var torsdag aften proppet med forventningsfulde tutorer, som ventede på, at vinderen af Tutorprisen 2015 blev afsløret.

Det er Dansk Magisterforening og DM Studerende, der sammen uddeler prisen til Danmarks bedste tutorer. Og det er der en helt speciel grund til, forklarer Frederik Thordal, DM Studerendes formand.

”Vi vil gerne vise, at det handler om meget andet end gode fester at være tutor. De mange hårdtarbejdende og fantastiske tutorer gør et gigantisk stykke arbejde for at skabe sociale fællesskaber og give nye studerende en god start på studiet. Derfor uddeler vi Tutorprisen”, forklarer han.

En værdig vinder
Det var tutorerne fra Idræt på Københavns Universitet, der løb med både den københavnske og nationale pris på 10.000 kroner. Det er ottende gang, at DM uddeler prisen.

Fra scenen på Studenterhuset roste Frederik Thordal tutorholdet for at have skabt et sjovt forløb, som havde inddraget deres faglighed – idrætten – i rus-aktiviteterne.

”I har gjort det fremragende”, sagde DM Studerende-formanden.


Tutorerne fra Idræt på KU var jublende lykkelige for at vinde prisen. Foto: Carsten Andersen

Glade vindere
23-årige Andreas Blaaholm Nielsen, som er en af to tutorformænd på Idræt og har brugt op mod 1000 timer på at være tutor, var da også jublende lykkelig, da magisterbladet.dk mødte ham lige efter overrækkelsen.

”Det er virkelig, virkelig fedt at vinde. Der er lagt mange timer i det her fra en masse fantastiske mennesker, så det er fedt at blive honoreret for det. Nu skal vi nyde sejren, og så tager vi i sommerhus, får noget god mad, spiller nogle spil og fejrer det”, sagde han og uddybede:

”Vi blev 2’ere sidste år, så det er fremragende, at vi vinder i år. Vi bruger sindssygt meget energi på det her ved siden af studiet, så det er virkelig fedt, at der uddeles den her pris, så alle tutorerne kan få noget anerkendelse for deres store arbejde".


Uddannelsesvidenskab-tutorerne fra Aarhus Universitets københavnske campus var også glade for deres pris. Foto: Carsten Andersen.

Regionale vindere (modtager hver 2500 kroner):

  •  København: Idræt på KU (vandt også den nationale pris)
  • Aarhus: AU Uddannelsesvidenskab (campus ligger dog i København). Derfor blev der også uddelt en ekstra bonuspris til Medievidenskab i Aarhus på 1500 kroner.
  • Aalborg: Sprog og International Virksomhedskommunikation (AAU)
  • Odense: International Virksomhedskommunikation (SDU)
  • Roskilde: Tutorerne i Hus 45.2 (RUC)