Dansk Magisterforening får stor opbakning af store dele af fagbevægelsen, som heller ikke synes, at det er rimeligt, at de nyuddannede skal finansiere forbedringerne i dagpengesystemet.
22.10.2015
Nyhed

DM: Tudetos­set dagpenge­aftale

Camille Gregersen, den konstituerede formand for Dansk Magisterforening, tordner mod den dagpengeaftale, som regeringen sammen med Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne torsdag indgik.

Af Tobias Dinnesen
Der er ikke meget forståelse at hente for den nye dagpengeaftale hos Dansk Magisterforening (DM).

Især det store læs, som de nyuddannede må trække i forhold til at finansiere et nyt dagpengesystem, er helt uforståelig for DM's konstituerede formand, Camilla Gregersen.

”Det er en katastrofe for dagpengesystemet. Det er helt forkert at skære så meget netop hos de nyuddannede. Det er de unge, der er fødekæden ind i dagpengesystemet, og den må vi ikke ødelægge. Forligspartierne gambler med den danske model, og det er tudetosset,” siger hun.

Enig fagbevægelse
Hvis man tager en tur rundt på de sociale medier, finder man heller ikke mange positive røster fra fagbevægelsen og a-kasserne.

Eksempelvis er repræsentanter for både Magistrenes A-Kasse, FOA og Djøf ude med skarpe holdninger til aftalen, mens FTFs formand, Bente Sorgenfrey, kalder systemet "det rigtige", men påpeger, at der de forkerte, der ender med at betale.

"Vi får den rigtige dagpengemodel nu med op til tre års dagpenge og fleksibel genoptjening. Det er et mere retfærdigt og mere enkelt system, hvor færre vil falde ud, og flere vil komme tættere på job. Det er også rigtig positivt, at Politikerne har lyttet til lønmodtagerne og begrænser det til tre karensdage om året, men det er helt urimeligt, at de nyuddannede skal betale så stor en del af prisen. Jeg synes ikke, at politikerne har påtaget sig nok ansvar i forhold til at rette op på de fejl, man selv skabte i det gamle system", siger hun i en pressemeddelelse.

Bortset fra færre karensdage og lavere dimittendsats er systemet i det store hele en vedtagelse af de anbefalinger, som Dagpengekommissionen kom med i mandags.