24.11.2015
Nyhed

Radikale: Snobbet at skrotte mål om social mobilitet

Radikale Venstre går til angreb på regeringens planer om at skrotte målet om øget social mobilitet på de videregående uddannelser og kalder det "en snobbet tilgang til uddannelsespolitikken".

Af Tobias Dinnesen
Regeringens planer om at skrotte målet om øget social mobilitet på de videregående uddannelser og erstatte det med øget regionalt vidensamarbejde, møder hård kritik fra Radikale Venstre, som i sommeren 2014 selv stod fadder til målet.

Ida Auken, Radikale Venstres uddannelses- og forskningsordfører, forstår ganske enkelt ikke uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsens motiver for helt at fjerne målet om at øge den sociale mobilitet.

"Det er en rigtig dårlig idé at droppe de mål. Det er en snobbet tilgang til uddannelsespolitikken ikke at synes, at det også er en helt central opgave at sikre, at vi får fat i de talenter, der ikke gennem et helt liv har fået inspiration til at få en længere videregående uddannelse", siger hun til magisterbladet.dk.

Det gode eksempel

Ida Auken nævner konkret CBS, som ifølge hende via målet har fået øjnene op for, at de bør holde informationsmøder på hele Sjælland for at tiltrække talentfulde studerende til deres uddannelser.

Desuden forklarer uddannelses- og forskningsordføreren, at det jo netop var hele pointen med målet i første omgang.

"Det var et af de fem mål, fordi det er vigtigt, at uddannelserne også har øjne for, at de kan finde talenter andre steder i Danmark, end der hvor vi normalt leder", understreger hun.