20.03.2015
Nyhed

”Vi kunne bare have fået sparket"

Jens Weise Olesen er på den ene side trist over at skulle sige farvel til sit arbejde og på den anden side lettet over, at måneders konflikt er til ende.

Af Pernille Siegumfeldt

”Aftalen er så god, som den kan blive efter omstændighederne. Vi kunne jo i princippet bare have fået sparket. Jeg ville allerhelst være fortsat, men jeg må se i øjnene, at jeg er definitivt færdig med at beskæftige mig med dokumentationsarbejde i Udlændingestyrelsen”.

Sådan siger Jens Weise Olesen, nu forhenværende chefkonsulent i Udlændingestyrelsen, i en kommentar til Magisterbladet dagen derpå. Torsdag indgik han og tidligere kollega Jan Olesen en frivillig fratrædelsesaftale med udlændingestyrelsen. Aftalen er den foreløbige kulmination på forløbet i den stærkt omtalte Eritrea-sag, som de to DM-medlemmer har befundet sig i centrum af siden november.

Jens Weise Olesen understreger, at forhandlingsafdelingen i Dansk Magisterforening har ydet dygtig bistand og skaffet de to den bedst mulige aftale. Alligevel sidder han med blandede følelser i dag.

”Jeg føler mig på ingen måder klar til at gå på pension. Jeg har masser af energi til at prøve nyt og knokle med tingene, og jeg har en masse at byde på efter 20 år i faget”, siger 63-årige Jens Weise Olesen.

”Det er ikke desto mindre en lettelse, at der er kommet en afslutning på vores personalesag. Det har været hårdt at leve i uvished og i konflikt med sin tidligere arbejdsplads i så mange måneder,” understreger han.