18.06.2015
Nyhed

Flertal klar til at ændre fremdrifts­reform efter valget

Næsten uanset hvordan valget ender, tegner der sig et flertal uden om Radikale og Socialdemokraterne for straks at ændre Studiefremdriftsreform. KU-dekan hilser ændringer velkomne, DM glæder sig over, at reformen blev så stort et valgtema.

Af Lasse Højsgaard

Venstre vil fjerne regler tvangstilmelding til eksamen og lade universiteterne bestemme selv, hvordan de skaber bedre studiegennemførselstider. De får opbakning fra Liberal Alliance og Dansk Folkeparti. Og da Enhedslisten er klar til at stemme for alt, der løsner op for studiefremdriftsreformen, tegner der sig et klart flertal uden om den nuværende regering for at ændre reformen, næsten uanset hvordan det går ved valget.

For selv om Enhedslisten helst så hele reformen og kravene til universiteterne om at nedbringe gennemførselstiderne helt droppet, er uddannelsesordfører Rosa Lund klar til at stemme selv for mindre forbedringer, også selv om det er med højrefløjen.

”Jeg står bestemt ikke fast på en alt-eller-intet løsning. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, så selv småjusteringer af reformen vil vi gerne støtte,” siger Rosa Lund til SEMESTER.

Partierne Venstre, DF, Liberal Alliance og Enhedslisten har inden valget præcis 90 mandater, og ifølge samtlige valgprognoser ville disse fire partier efter valget have endnu flere mandater til sammen. Dertil kommer, at Alternativet også kræver reformen fjernet.

SR står fast på reform
Efter en valgkamp, hvor studieforhold og fremdriftsreform ikke fyldte særlig meget i begyndelsen, har temaet vokset sig stort undervejs.

Læs mere i SEMESTER nr. 3.