Ranglisten QS kårer Paris som verden bedste studieby for fjerde år i træk.
02.12.2015
Nyhed

Paris er verdens bedste studieby

For fjerde år i træk er Paris blevet kåret til verdens bedste by at studere i. København er som bedste danske studieby placeret som nummer 27 og er dermed efter Stockholm.

Af Martin Ejlertsen

Mens de lokale parisere stadig forsøger at komme sig over november måneds terrorangreb, kan de glæde sig over endnu engang at være blevet udråbt til verdens bedste studieby.

Det er den internationale rangliste for videregående uddannelser, QS, som endnu engang mener, at Paris er den bedste by for studerende at bo og læse i.

Paris' topplacering skyldes ifølge QS blandt andet den høje koncentration af internationalt højt rangerende universiteter. Den franske hovedstad huser således 18 universiteter, som fremhæves i QS World University Rankings for 2015/16.

Ikonisk hovedstad
Paris er dermed ifølge QS byen med flest af verdens førende videregående institutioner kun overgået af London, som har 19 topuniversiteter.

"Paris har ry for at være et dyrere sted at bo, men relativt lave studieafgifter betyder, at for studerende repræsenterer Paris en mere overkommelig destination i forhold til mange andre populære studiebyer. Men skal man nyde alle livets herligheder, som denne ikoniske europæiske hovedstad tilbyder, er det bestemt sandsynligt, at der kræves et ganske betydeligt elevbudget", skriver QS i sin bedømmelse.

I den franske hovedstad findes elite universiteter og specialiserede skoler såsom ENS Paris, som hos QS er placeret som nummer 23 i verden. Desuden fremhæves Ecole Polytechnique ParisTech, Sciences Po Paris, Université Paris-Sorbonne og HEC Paris, som alle har produceret nogle af de vigtigste filosoffer, teoretikere, forskere, politikere, erhvervsledere og matematikere i sidste 100 år.

København deler pladsen
Mens Stockholm er placeret som nummer 24, deler København som bedste danske studieby pladsen som nummer 27 med Amsterdam og San Francisco.

Ranglisen fremhæver, at den danske hovedstad har en meget stærk score i kategorien "ønskelig", der tager hensyn til den generelle livskvalitet, og herunder indikatorer såsom sikkerhed og forurening.

"Mens alle de nordiske lande klarer sig godt på disse områder, går Danmark et skridt videre, og kan også prale af titlen af verdens mindst korrupte land", skriver QS om København.

På den negative side fremhæver QS, at den danske hovedstad får en lav score, når det gælder, hvor dyr Købehavn er.

I København er der er tre universiteter klassificeret i QS’ World University Rankings for 2015/16. Københavns Universitet rangerer inden for de 100 bedste universiteter i verden som nummer 69, efterfulgt af Aarhus Universitet som nummer 107 og DTU på plads nummer 112.

Læs mere om ranglisten over de bedste studiebyer her