17.08.2015
Nyhed

Københavns Universitet er nordens bedste universitet

Københavns Universitet er verdens 35. bedste universitet. Det er fire pladser bedre end i 2014 og gør samtidig universitetet til nordens bedste universitet.

Af Tobias Dinnesen

Der er stadig langt op til Harvards førsteplads, men Københavns Universitet  rykker på årets rangering frem på den prestigefyldte rangliste over verdens bedste uddannelsesinstitutioner, som Academic Ranking of World Universities (ARWU) hvert år laver.

I 2014 lå universitetet på en flot 39. plads, mens det i år er blevet til en 35. plads på listen. Det er fjerde år i træk, at Københavns Universitet rykker frem på ranglisten, som blandt andet laves ud fra, hvor mange nobelpriser personalet på universitetet har vundet. Det næstbedste danske universitet er Aarhus Universitet, som ligger på en 73. plads på listen.

Placeringen gør samtidig Københavns Universitet til det bedste universitet i Skandinavien, da Karolinska Institutet med sin 48. plads er det næstbedste nordiske universitet på listen. Det er i øvrigt én plads dårligere end i 2014.

Pladsen på listen gør også, at det københavnske universitet rykker ind i top fire over de bedste universiteter, hvor engelsk ikke er det primære sprog. Her overgås København af Eidgenössische Technische Hochschule Zürich, samt de to japanske universiteter i Tokyo og Kyoto.

Samtidig er Københavns Universitet det 5. bedste universitet i Europa kun overgået af fire prestigefyldte britiske uddannelsesinstitutioner.

Den danske top 5 over uddannelsesinsitutioner:

  1. Københavns Universitet
  2. Aarhus Universitet
  3. DTU
  4. SDU
  5. Aalborg Universitet