Frederik Fischer Thordal, formand DM Studerende
Formanden for DM Studerende, Frederik Fischer Thordal, advarer på det kraftigste mod at forringe dimittendernes rettigheder.
17.08.2015
Nyhed

DM Stude­rende: Bevar dimittender­nes rettighe­der

Formanden for DM Studerende, Frederik Fischer Thordal, er ikke i tvivl om, at det kan blive dråben, der får bægeret til at flyde over, hvis der pilles ved dimittendernes rettigheder i den kommende dagpengereform.

Af Tobias Dinnesen

Hold nallerne fra dimittenderne.

Sådan lyder det nu fra DM Studerendes formand, Frederik Fischer Thordal, som ikke er bleg for at male et billede af de konsekvenser, som det vil få, hvis den kommende dagpengereform, som flere medier har rapporteret, piller ved dimittendernes rettigheder.

"Bliver der skåret i dagpengesatsen for dimittender, kan det blive dråben, der får bægeret til at flyde over for tusindvis af studerende, der har måttet holde for både med SU- og fremdriftsreform. Vil regeringen gå den vej for at løse dagpengeproblemet, kan jeg love for, at DM Studerende vil give beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen kamp til stregen", siger han.

En bombe under den danske model
DM studerende, hvor de studerende medlemmer af Dansk Magisterforening er organiseret, frygter, at det vil medføre et skred i de studerendes syn på fagforeninger og a-kasser, hvis der pilles ved dimittendernes rettigheder.

Og konsekvenserne af det skred er uoverskuelige, hvis man spørger Frederik Fischer Thordal.

"Skærer man i dimittendsatsen, så ødelægger man de unges incitament for at være organiseret i en A-kasse overhovedet. Og det kan betyde, at flere unge nyuddannede havner på kontanthjælp. Når trygheden i dagpengesystemet sådan går fløjten, så er det en bombe under hele den danske model", siger DM Studerendes formand.

LÆS OGSÅ: MA: Kommisionens bud løser ikke udfaldsproblematikken

Nyuddannede vil i arbejde

Frederik Fischer Thordal skyder derudover med skarpt mod de politikere fra Christiansborg, som forsøger at sammenligne dagpengesatsen for nyuddannede med en SU.

 DM Studerendes formand mener, at Joachim B. Olsen og alle andre med behov for at lave den slags sammenligninger bør "skamme sig".

"Alle ved, at det er stort set umuligt at leve for en SU, og at man er nødt til at have studiejob ved siden af. For de allerfleste studerende vil også den nuværende dagpengesats være en markant reduktion af livsgrundlaget for den færdiguddannede. Desuden er der intet nyuddannede hellere vil end at finde arbejde", siger han.

LÆS OGSÅ: DM vil kæmpe for dimittendernes rettigheder