20.02.2014
Nyhed

Årets historiske bog kåret

Bogen om danskere, der kom i politiets søgelys fra ca. år 1800 til et stykke ind i 1900-tallet, blev i dag på Det Kgl. Bibliotek kåret som Årets Historiske Bog.

Af Mogens Tanggaard

Fem bøger var nomineret til prisen som Årets Historiske Bog. Hvilken bog, der skulle løbe af med prisen, skulle afgøres af læserne, der kunne stemme på historie-online.dk. Der blev aldrig spænding om resultatet: ”Forbrydelsens ansigt” fik 54 % af de i alt 1.268 stemmer.

Prisen på 35.000 kr. blev i dag uddelt ved en reception på Det Kgl. Bibliotek. Bag selve prisen står Dansk Historisk Fællesråd, mens pengene, der følger med, er sponsoreret af Kulturministeriet, Det Kgl. Bibliotek og Krista og Viggo Petersens Fond.

I nomineringen hedder det bl.a.: ”Over mere end 100 år kigger de os lige i øjnene, forbryderne. Nogle undseelige og generte, andre opsætsige og udfordrende. Det er fascinerende billeder, og skønt man godt kan se, at det er gamle billeder, og personerne er fra 1800-årene, så ligner de på mange måder ganske almindelige mennesker, som man også ser dem i dag”.

Forfatterne til bogen er DM-medlem Poul Duedahl, lektor på Aalborg Universitet, samt Gitte Bergendorff Høstbo og Peter W. Christensen.

Det er 11. gang prisen uddeles. Første gang i 2003 fik vinderne en flaske whisky.