DM organiserer de to medarbejdere i Udlændingestyrelsen, der er sygemeldte og har fået en advarsel.
16.12.2014
Nyhed

Redegørelse trækker ud

Justitsministeriet afventer redegørelse fra Udlændingestyrelsen om advarselssagen mod to medarbejdere.

Af Pernille Siegumfeldt

Afgørelsen om advarselssagerne mod Jens Weise Olesen og Jan Olsen, der er ansat i Udlændingestyrelsen, trækker ud.

Det sker til trods for, at DM, som organiserer de to medarbejdere, har presset på for at få sagen afklaret inden jul.

De to, der er hhv. specialkonsulent og chefkonsulent, fik en advarsel af deres kontorchef i forbindelse med udarbejdelsen af den rapport om situationen i Eritrea, der pt for hver dag udvikler sig eksplosivt og nu både inddrager den tidligere og den nuværende Justitsminister.

DM´s forhandlingsdirektør Lotte Spanggaard er ansvarlig for DM´s behandling af den ansættelsesretlige del af sagen og understreger, at den skal afklares hurtigst muligt.

”Her er tale om to erfarne og yderst kompetente embedsmænd, som i årevis har udført deres arbejde uden en eneste anmærkning. Det er DM´s holdning, at advarslerne er en meget hård sanktion givet på et spinkelt grundlag. De to konsulenter er sygemeldte, og det er dybt beklageligt, hvis vi skal helt om på den anden side af jul, før de får en afklaring på deres arbejdssituation”, siger Lotte Spanggaard.

Torsdag i sidste uge rettede DM henvendelse til justitsministeriet for at påklage advarslen.  Justitsministeriet svarede i går, at man har bedt Udlændingestyrelsen om en redegørelse for det arbejdsforløb, der gik forud for advarslen.

Den redegørelse forventes klar i overmorgen, torsdag. Arbejdet falder sammen med, at Udlændingestyrelsen inden for 24 timer også skal aflevere en mere udtømmende redegørelse til Justitsminister Mette Frederiksen om forløbet bag tilblivelsen af Eritrea-rapporten. Den første redegørelse fra Udlændingestyrelsen er blevet kritiseret for at være stærkt mangelfuld.