18.01.2019
Artikel

Sagde farvel til jobbet i storbyen for at stifte en familie

Cecilie Bundgaard sagde farvel til et job som kommunikationsmedarbejder i København og rykkede teltpælene til Fyn for at stifte familie. Det brugte hun samtidig som en mulighed for at gentænke, hvad hun egentlig gerne ville arbejde med.

Af Ole Obitsø

“Jeg brugte i Metroselskabet meget tid på at formidle, hvad metrobyggeriet gik ud på, på at besøge mange byggepladser og på at være med til at afvikle events og udstillinger. Men jeg blev gravid, og under min barsel flyttede jeg til Fyn, fordi min mand og jeg gerne ville have hus og have. Der var helt sikkert en usikkerhed forbundet med, at jeg skulle ud og stå i arbejdsløshed. Jeg var bekymret for, om mine kompetencer kunne bruges andre steder, efter at jeg havde bygget dem op i Metroselskabet. Men det betød ikke, at jeg holdt mig tilbage fra at træffe beslutningen.

Jeg besluttede mig for, at jeg ikke ville lade mig begrænse af det, jeg havde lavet hidtil. Jeg ville se på mulighederne på arbejdsmarkedet på Fyn. Samtidig var jeg bevidst om, at jeg gerne ville have en rolle, hvor jeg havde mere fokus på administrativt og koordinerende arbejde.

Det viste sig også hurtigt, at jeg ikke havde noget at være bekymret for ved at rykke teltpælene op. Familien er faldet hurtigt til herovre, og samtidig er der godt gang i byggeriet på Fyn, så jeg fik hurtigt et nyt job.

Og det er endt lykkeligt med den stilling, jeg har fået nu hos Mace. Jeg kan godt lide mit nye job, fordi jeg får mulighed for at løse mange forskellige opgaver og hjælpe mine kolleger i deres arbejde. Det kan være alt fra at bestille rejser, reservere hotelværelser, booke mødelokaler og bestille kontorartikler. Det motiverer mig, at jeg hver dag kan se frem til nye, varierede arbejdsopgaver.

På arbejdet er jeg blevet matchet i et godt team med nogle jævnaldrende kvinder. Det er dejligt at komme ind og være en del af et slæng, hvor vi kan sparre med hinanden og hjælpe hinanden i vores opgaveløsning. Det har også gjort det rigtig nemt at falde til socialt. Det sociale er meget afgørende for mig på mit arbejde. Det gør, at jeg glæder mig til at tage på arbejde hver dag.

Selvfølgelig skal man også bruge tid og energi på at lære arbejdspladsen at kende. Det er jeg kun lige gået i gang med. Men jeg er afklaret med, at det hele nok skal gå, og jeg er opsat på, at jobskiftet og de nye udfordringer bliver en positiv oplevelse”.