15.01.2016
Artikel

Svært at tage hjerneflugt køligt

Charlotte Bjerregaard, 50 år, geograf i Geodatastyrelsen, der flytter til Aalborg

Af Pernille Siegumfeldt
“Mine private omstændigheder gør, at jeg ikke flytter med til Aalborg. Vi har i familien fire gamle forældre på over 80 år i Københavnsområdet og et barn, der stadig bor hjemme”.

“Min mand har netop fået nyt job, og jeg kan ikke se for mig, at det kan blive fedt at tilbringe fire dage om ugen i Aalborg, heller ikke selv om jeg er rigtig glad for mit arbejde og får svært ved at slippe det”.

“Jeg overvejer, om jeg kan indgå en aftale med min arbejdsplads, så jeg flytter med i en overgangsperiode, eventuelt nogle dage om ugen, så jeg kan overlevere mine opgaver på en fornuftig måde. Det bliver svært helt køligt fra sidelinjen at registrere det kæmpe braindrain, der kommer til at ske”.

“Her på arbejdspladsen har reaktionen været, at vi er rykket sammen og bare arbejder derudad”.

“Jeg oplever faktisk, at planerne om udflytningen tager hårdest på de af mine kolleger, der har haft både 25- og 40-års jubilæer. Mange er oprigtigt kede af at se en velfungerende organisation blive opløst”.

“De unge tager det lidt lettere. De regner med at kunne finde andet arbejde forholdsvis let og har måske ikke knyttet de samme bånd til styrelsen”.

Læs om den rundspørge, som Magisterbladet har foretaget blandt de statsansatte DM-medlemmer, som er på arbejdspladser, der er berørt af udflytningsplanerne.