29.11.2013
Artikel

www.magisterbladet.dk

Af Mogens Tanggaard
REDAKTØRENS KOMMENTAR

Du læser lige nu i årets sidste nummer af Magisterbladet. Mens du gør det, er vi spændt og travlt optaget af de mange nye redaktionelle tiltag, der ser dagens lys i 2014.

Det største af dem er, at vi går i luften med en helt ny hjemmeside for Magisterbladet. I dag har vi en noget minimal hjemmeside kun med praktiske oplysninger som fx udgivelsesdatoer, annonceinformation, arkiv m.v. Der er ikke noget redaktionelt indhold at komme efter.

Det ændrer sig radikalt fra den 14. januar, hvor vi udkommer dagligt på magisterbladet.dk med nyheder, debat, blogs, anmeldelser, interviews m.m. Det giver os mulighed for at bringe historier og nyheder, når de er aktuelle. Og at følge op på dem nu og her. Og det giver jer mulighed for at kommentere vores artikler og historier, at give os øjeblikkelig feedback, kritik og gode idéer.
Dette sker, samtidig med – og ikke tilfældigt – at Magisterbladet bliver et månedsmagasin. Også vi må erkende, at flere og flere gerne læser artikler og andet på de mange forskellige elektroniske platforme som smartphone, iPad og pc. Og mange læser allerede nu Magisterbladet på nettet.

Omlægningen er ikke et knæfald for en udvikling, men en bevidst satsning på de muligheder for aktualitet og interaktivitet med medlemmerne, der ligger i teknologien. Og en ikke ringe bieffekt er da de pæne besparelser, der ligger i en sådan omlægning. Det er dyrt at sende et magasin ud til 35.000 medlemmer to gange om måneden.

Også sektorbladene undergår en forandring fra næste år. De vil ikke længere være en særskilt del af Magisterbladet, men vil udkomme enten som trykt udgave og folieret med Magisterbladet eller som elektronisk udgave – ligesom DM Studerendes blad SEMESTER er det i dag. (Du kan læse dette på DM Studerendes hjemmeside under dm.dk).

Alt dette vender vi tilbage til i det nye år. Vi håber, du vil tage godt imod det.

Redaktionen ønsker alle medlemmer en god jul og et godt nytår.