Foto: Colourbox
08.11.2013
Artikel

Akademikere booker ind på hoteller

Af Olivia Pii Lund
Flere og flere akademikere søger andre og nye jobmuligheder end førhen. Nu er også hotel- og restaurationsbranchen er et populært valg, skriver Avisen.dk.

Hotellerne forøger deres omsætning ved at ansætte akademikere, og det er derfor indlysende, at der er flere og flere hoteller, der efterspørger dem. Samtidig er der mange akademikere, der er begyndt at lede efter anderledes job end tidligere. 

“Efterhånden søger man bredt som akademiker. Hotelbranchen er et af de områder, man udforsker, men også landbrug, gartneri og detailhandel er nogle af de steder, hvor vi i de næste år vil se flere med akademikerbaggrund”, vurderer Jens Mølbak fra Akademikerne.

Hotellerne bruger akademikeres evne til at tænke nyt, analysere og kommunikere. “Fancy mad og smart teknik er ikke længere nok til at holde på kunderne. Den hele oplevelse af hotelbesøget og kundernes følelser undervejs skal på menuen, hvis hotelbranchen skal klare sig i fremtiden”, vurderer Jeppe Mühlhausen, hoteldirektør på Hotel Alexandra.