14.06.2013
Artikel

Ledige højtuddannede får eksperthjælp

AkademikerCenter på Frederiksberg skal hjælpe de ledige højtuddannede med at komme i job. Et af initiativerne bliver at sætte aktivt ind, allerede før de studerende er færdiguddannede.

Af Maja Skov Vang
På Frederiksberg risikerer ledige akademikere ikke længere at støde på jobkonsulenter, der ikke lige ved, hvad man stiller op med en højtuddannet. Jobcenter Frederiksberg har nemlig lige åbnet AkademikerCenter, der skal gøre en særlig indsats for at hjælpe de ca. 1.000 højtuddannede ledige frederiksbergborgere med at komme i job. 

“Vi vil gøre en særlig indsats for akademikere. Blandt andet skal de lære at forklare det, de er gode til. De skal tænke kreativt og ikke i så høj grad kun tænke i job efter interesser”, forklarer Lise Hansen, der er leder på AkademikerCenter.
I første omgang er indsatsen fokuseret mod de nyuddannede akademikere. 

“Vi har spottet, at det er den gruppe, der især trænger til inspiration til, hvad et godt arbejdsperspektiv er”, forklarer Lise Hansen. 

Gruppen af ledige følger tre netværksmøder, hvor de blandt andet optimerer deres cv, får hjælp til at tage virksomhedskontakt og til at holde en effektiv elevatortale.

Verdens bedste
Til åbningen af AkademikerCenter var der inviteret akademiske a-kasser, fagforeninger, andre aktører og uddannelsesinstitutioner, i håbet om at de i højere grad vil arbejde sammen om at hjælpe de ledige akademikere. 

“Vi skal sammen nå målet. Vi skal blandt andet sætte ind, allerede før de studerende bliver færdige med uddannelsen. Derfor har vi inviteret vores største leverandører, nemlig uddannelsesinstitutionerne”, sagde jobcenterchef Helle Leisner i sin åbningstale og lovede i den sammenhæng, at AkademikerCenter bliver verdens bedste. 

Oprettelsen af AkademikerCenter blev muliggjort efter vedtagelsen af finansloven i januar 2012, hvor det blev frivilligt, om jobcentrene vil henvise ledige til anden aktør.