Foto: Stefan Kai Nielsen
12.04.2013
Artikel

Giv de ældre et joblab

Af Maja Skov Vang
Joblab er hovedsageligt målrettet nyuddannede, men de ældre har det mindst lige så svært som dimittenderne, mener Inger Staahl Jensen, der er formand for de ledige hos DM: 

“Joblab til dimittenderne er en rigtig god idé. Men jeg kunne godt tænke mig, at der også var et tilsvarende tilbud for de ældre ledige. Det er en gruppe, der har svært ved at komme i job, når de først er blevet ledige, og man ved, at det er to tredjedele af de ældre, der ryger, når der er fyringer”.

Inger Staahl Jensen mener, at ældre kan have svært ved at få sat ord på deres kompetencer.

“Det kan være rigtig svært overhovedet at vide, hvilket job man kan søge, når man har siddet 15 år i den samme stilling. Mange ældre ledige kunne godt bruge hjælp og sparring til at få sat ord på, hvad de kan, og hvordan de kan bruge de ressourcer, de har, til andre typer stillinger. Mange har simpelthen behov for at få oversat deres kompetencer”, forklarer hun og pointerer samtidig, at det kun er i en fagforening, den type tilbud fungerer. “Jobcentrene og anden aktør er slet ikke gearet til at rådgive inden for det akademiske område”, siger hun.