Foto: Colourbox
12.04.2013
Artikel

Hver femte diskrimineres

Af Maja Skov Vang
Hver femte føler sig diskrimineret på jobbet. Det viser en ny undersøgelse, som DM har foretaget. Her svarer 20 procent af de 732 respondenter, at de i løbet af de seneste fem år har følt sig forskelsbehandlet. Det høje antal overrasker Ingrid Stage, formand for DM:

“Vi får af og til henvendelser om diskrimination og forskelsbehandling. Men slet ikke i det omfang, som undersøgelsen her giver udtryk for. Det er stærkt bekymrende”.

Ingrid Stage påpeger, at hun er bange for, at mange ikke gør noget ved problemet, da resultatet langtfra svarer til de henvendelser, som DM får. 

Knap halvdelen føler sig diskrimineret på grund af deres køn og alder. Den type forskelsbehandling, mener Ingrid Stage, kan der fra politisk side gøres mere for at forhindre: 

“Det kunne eksempelvis være på lønområdet, hvor regeringen kunne medvirke til at sikre lige løn mellem mænd og kvinder”, foreslår hun. 

Langt de fleste i undersøgelsen føler sig forskelsbehandlet af deres chef, og det giver i sig selv et problem i forhold til, hvem der skal tage sig af problemet. Ingrid Stage mener derfor, at lederne må gøre en ekstra indsats for, at ansatte ikke føler sig forskelsbehandlet:

 “De kan gøre meget for at undgå, at de ansatte føler sig diskrimineret, ved at sørge for, at netop løn og arbejdsopgaver ikke bliver fordelt på usaglig vis”.