30.09.2011
Artikel

Første år er gratis for medlem nr. 40.000

DM’s medlemstal stiger og stiger. Medlem nr. 40.000 er på vej. DM fejrer begivenheden med et helt års gratis medlemskab til den heldige.

Af Lisbeth Ammitzbøll
En god dag for DM. En dejlig dag for medlem nr. 40.000. Og en glædelig begivenhed for alle 39.999 øvrige medlemmer.

“Jo flere medlemmer DM har, jo bedre service kan vi levere til alle vore medlemmer”, siger DM’s formand, Ingrid Stage.

Hun vil personligt byde velkommen til medlem nr. 40.000 og overrække et års gratis medlemskab.

Dagen bliver historisk. Aldrig før har DM haft så mange medlemmer. I begyndelsen af september måned var der næsten 39.500 medlemmer. Medlem nr. 40.000 vil sandsynligvis melde sig ind i løbet af de nærmeste uger eller måneder.

DM størst i kommuner
Stigningen i DM’s samlede antal skyldes især stor fremgang i to sektorer: studerende og offentligt, administrativt ansatte.

“Vi har gjort en særlig indsats for at få fat i de unge. Vi har blandt andet halveret kontingentet og åbnet for flere ydelser, så studerende kan få rådgivning i DM’s sekretariat”, oplyser Ingrid Stage.

Hun peger på, at DM i dag er den største akademiske fagforening i danske kommuner. Her arbejder DM’s medlemmer med administration, miljø, uddannelse, kultur og tværgående projekter.

“Strukturreformen gav store kommuner med behov for folk med skarpe faglige kvalifikationer. Det er meget glædeligt at se, at de nu formår at holde fast i deres job, selv om der er fyringsrunder i mange kommuner. De bestrider væsentlige poster, hvor de er svære at undvære”.

Værdifuldt fællesskab

Danske universiteter producerer flere og flere kandidater. At mange af dem efter studierne vælger at melde sig ind i DM, handler i høj grad om værdier, mener Ingrid Stage. Det fællesskab, som fagforeninger repræsenterer, er igen ved at blive en værdsat vej til at realisere et bedre arbejdsliv.

“En del af DM’s fremgang skyldes hårdt arbejde. Vi har satset på at skabe resultater i forhold til et fælles arbejdsliv. Vi henter mange penge hjem til mennesker, der bliver afskediget på et usagligt grundlag – for eksempel gravide og folk på barsel. Vi har også formået at skabe relevante tilbud om karriere og faglig opkvalificering, som rigtig mange medlemmer tager imod. Men en del af fremgangen skyldes også et opgør med troen på, at man kan og skal klare alting selv. Mange akademikere oplever, at de har brug for en fagforening til at bakke dem op – ikke bare til at forhandle kontrakt og løn og generelt i ansættelsen, men også til faglig opkvalificering og til at danne netværk med andre DM-medlemmer. Vi er ikke bare et brugbart fællesskab. Vi er også et attraktivt fællesskab”.