19.08.2011
Artikel

Udvalgte citater fra Magisterbladets humanistundersøgelse

Af Liv Alfast Kretzschmer
“Jeg er eneste antropolog ansat i firmaet, så jeg har budt ind med nye kompetencer, som er blevet taget godt imod”.

“Jeg har fået sat mere fokus på kommunikation og vigtigheden af det”.

“Det er frustrerende ikke at kunne få fast arbejde. Vi er for mange om buddet. Projektstillinger er gode, men kan være en psykisk belastning, idet det er umuligt at planlægge sin fremtid, samtidig med at frygten for ledigheden hele tiden ligger i baghovedet. Jeg har selv betalt for at komme på efteruddannelseskurser, fordi der ikke er andre, der vil hjælpe mig med at øge mine kompetencer, så jeg kan få fast arbejde, hvilket yderligere medfører et økonomisk pres oven i det psykiske”.

“På grund af sproglige kompetencer har jeg været med til at opbygge spansktalende markeder”.

“Jeg har været meget, meget heldig. Jeg er ansat i en stilling, hvor jeg ikke helt laver det, jeg egentlig er uddannet til, men hvor jeg bl.a. har fået jobbet pga. nogle af de kompetencer, jeg har med mig fra studiet. Jeg får utroligt mange faglige og personlige udfordringer, og min arbejdsplads går utroligt meget op i min kompetenceudvikling. Mottoet på arbejdspladsen er “Hire for attitude, train for skills”, og det passer ret godt i min situation”.

“Har formået at få nogle samarbejder i stand inden for det forskningsområde, jeg interesserer mig for, som ellers ikke var et område, man har interesseret sig for på min arbejdsplads”.

“Jeg fik mit job tilfældigt, men jobbet viste sig at være så spændende, at jeg ikke vil tilbage til mit oprindelige fag”.

“Det er mit drømmejob, hvad arbejdsopgaver angår, men rammerne for at udføre opgaverne er så dårlige, at jeg kun kan sige “i nogen grad”. “Af samme grund regner jeg kun med at blive her et par år endnu, medmindre rammerne ændrer sig”.

“Min karriere har været meget stepstone-agtig. Et (skod)job ledte til det næste, som ledte til det næste osv. Jeg er meget glad for mit job i dag – men det har kun lidt med mit fag at gøre. Så: Først valgte jeg af nød, senere af lyst”.

“Blev til en jobsamtale (i et jobcenter!) spurgt om, hvordan i alverden jeg kunne finde på at læse noget så håbløst som arkæologi!? Det siger nok noget om respekten for ledige humanister”.

“Ja – jeg sidder i drømmejobbet. Men det er tidligt at få det – første fuldtidsansættelse efter uddannelse. Så derfor skal jeg have anden inspiration”.