13.05.2011
Artikel

Flere penge til færre småfag

Af Pernille Siegumfeldt
14 småfag på universiteterne kan se frem til øget økonomisk støtte fra 2012.

Det er videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen, der ønsker at barbere antallet af støtteberettigede småfag ned fra 20 til 14. Samtidig skal det økonomiske tilskud mere end fordobles til hvert enkelt fag, så de samlet vil modtage 17,5 millioner i 2012 mod de 16,3 millioner, som er afsat nu.

Alligevel får udspillet prædikatet “fedtet” af Henrik Prebensen, lektor og tillidsrepræsentant på Humaniora på Københavns Universitet og næstformand i universitetslærerklubben i DM.

“Det er langt færre fag, end vi havde regnet med, der får støtte i forslaget, og pengene bliver bundet op på fastlagte mål, der giver universiteterne en ringere frihedsgrad til selv at tilrettelægge. Og hvad med de fag, der ikke er nævnt? Det bliver fremover op til universiteterne at finde pengene til de øvrige småfag. Fx vil videnskabsministeren støtte old- og middelalderindisk på Københavns Universitet og moderne indisk på Aarhus Universitet. Det er svært at udbyde det ene, hvis man ikke også tilbyder det andet”, mener Henrik Prebensen. Han er dog glad for, at videnskabsministeren lægger op til, at ordningen skal evalueres allerede i 2014.