25.03.2011
Artikel

Museumsdirektør fritstillet

Af Thomas Bøttcher
Sydvestjyske Museers (SJM) direktør, Ulla Mejdahl, er med øjeblikkelig virkning blevet fritstillet fra sit job. Fratrædelsen kommer efter længere tids uro ved museet, hvor Ulla Mejdahls ledelse af medarbejdere og museum har været under hård beskydning.

Ifølge en pressemeddelelse sker fratrædelsen efter gensidig aftale med bestyrelsen, der samtidig går i gang med at udskifte sig selv. Dermed tager bestyrelsen konsekvensen af en samtidig offentliggjort rapport, der peger på nødvendigheden af en professionalisering af SJM’s bestyrelse.

Rapporten er på flere væsentlige punkter en klar underkendelse af den konsulentproces, bestilt af den nuværende bestyrelse og Ulla Mejdahl, der i efteråret blandt andet skulle føre til en afklaring af museets fremtidige ledelse og organisering.

Som det har været afdækket i Magisterbladet, kritiserer rapporten blandt andet, at processen omkring udformningen af det fremtidige ledelsesgrundlag er foregået hen over hovedet på medarbejderne.

Samtidig peger rapporten på, at den organisationsplan, der blev udarbejdet under konsulentprocessen, er ukonkret og indholdsmæssig problematisk.

Rapporten, der først skulle have været færdig efter sommerferien, lægger derfor op til en fornyet behandling af museets ledelsesgrundlag og organisering.