28.01.2011
Artikel

Pris til Jesper Tynell og Kirsten Ketscher

Af Liv Alfast Kretzschmer
Klubben af deltidsansatte undervisere ved Københavns Universitet, DVIP-KUA, giver deres årspris 2010 til Jesper Tynell og Kirsten Ketscher. Prisen er siden 2007 gået til personer, der i årets løb skønnes at have haft betydning for de deltidsansattes forhold. Prisen går til de to på baggrund af Jesper Tynells interview med Kirsten Ketscher i Orientering på P1 12. april sidste år.

Her peger professor i socialret Kirsten Ketscher på, at gruppen af deltidsansatte er udsat for diskrimination, fordi de ikke har samme rettigheder som deres fastansatte kolleger, selv om de indgår i den fast stab på universitetet. Samtidig piller hun voldgiftsdommen om de eksterne lektorer fra hinanden og giver udtryk for, at sagen bør tages op ved EU-Domstolen. Hun mener, at de eksterne lektorer vil have gode muligheder for at vinde en sag ved EU-Domstolen og få tilkendt pension med tilbagevirkende kraft fra 2001. Jesper Tynell er kandidat i historie og kommunikation og journalist på Orientering.

Normalt er DVIP-KUA’s pris delt i en glad og en sur pris, men i år har bestyrelsen besluttet kun at uddele to glade priser. Jesper Tynells interview med Kirsten Ketscher kan høres på DR’s hjemmeside.