10.12.2010
Artikel

Magistre med skrivekløe

Forfatter. Det er uden tvivl det mest udbredte erhverv blandt DM’s medlemmer. Fællesnævneren for en ellers meget heterogen gruppe. Virkelig mange skriver bøger, og endnu flere drømmer om at gøre det.

Af Liv Alfast Kretzschmer

Magistrene fylder adskillige hyldemeter hos boghandlere og på biblioteker. Det er ikke nødvendigvis den titel, der står på visitkortet, men hvert fjerde medlem af DM har udgivet en bog og kan dermed kalde sig forfatter. Endnu flere af magistrene drømmer om at skrive bøger – hele fire ud af ti.

Det er især faglitteraturen, der trækker, men for 16 procent er det skønlitteratur, der skal ned på computeren, viser en rundspørge i Magisterbladets læserpanel.

Her kan man også se, at de privatansatte magistre er mere ivrige efter at få deres navn på en romans omslag end offentligt ansatte. 23 procent af de privatansatte drømmer om at udgive skønlitteratur, mens det kun gælder 14 procent af de offentligt ansatte. Når det kommer til faglitteratur, er de to grupper dog lige ivrige.

Flere mænd end kvinder har fået bøger udgivet, og der er også flere mænd – 25 procent – der er i gang med at skrive på en bog. Til gengæld er skrivetrangen lige stor blandt mænd og kvinder. Tilsyneladende blegner forfatterdrømmen med alderen. I hvert fald viser rundspørgen, at jo ældre man er, des mindre bliver lysten til at udgive en bog.