10.12.2010
Artikel

DM-medlem får pris for idé til bog

Af Thomas Bøttcher

Lektor i engelsk, DM-medlem og underviser ved University College Nordsjælland Ulla Bryanne har sammen med kollegaen Karen Lassen Bruntt modtaget en særpris for deres ide til en lærebog i engelsk grammatik for lærerstuderende, “Handbook for Language Detectives: Teatching and Learning English”.

Med prisen, der gives til lærebogsforfattere og uddeles af forlaget Samfundslitteratur, følger 25.000 kr. og en anerkendelse af forfatternes ide og mål med bogen, nemlig at hjælpe lærerstuderede og færdiguddannede lærere i engelsk med at tilrettelægge undervisning i grammatik “på en sjovere og mere funktionel måde”, som juryens begrundelse lyder.

Der findes allerede en del bøger om engelsk grammatik, men de er alle skrevet til gymnasiet eller universitetet. Af samme grund indeholder de ikke det fagdidaktiske perspektiv, der kendetegner læreruddannelsen.

Lærebogsprisen bliver hvert år uddelt af Samfundslitteratur, og med en præmie på 100.000 kr. er der tale om Danmarks største faglitterære pris. Ved siden af uddeles lejlighedsvist en særpris, som altså i år tilfalder Ulla Bryanne og Karen Lassen Bruntt. Priserne gives for idéer til lærebøger inden for både humanistiske, samfundsfaglige og naturvidenskabelige områder. Tidligere har blandt andre Ditlev Tamm, Vincent F. Hendricks og Frederik Stjernfelt modtaget prisen.