26.11.2010
Artikel

Det’ Mit Job: Lotte Marie Roesgaard

Lotte Marie Roesgaard, 38 år, Skandinavisk HR-chef, Comwell

Af Liv Alfast Kretzschmer
Hvordan er du landet i hotelbranchen?
Min interesse for branchen startede helt tilbage, da jeg var 14 år og var rundviser for turister. Efter gymnasiet arbejdede jeg på et hotel i Schweiz, og jeg blev helt vild med miljøet. Da jeg havde afsluttet min bachelor, var jeg også tilbage i branchen. Det er en sjov branche, hvor der har været stor åbenhed over for min baggrund, der ikke er almindelig her. Og så er her gode avancementsmuligheder. Efter to et halvt års ansættelse i Comwell blev jeg tilbudt at blive HR-chef for hele koncernen, og det sagde jeg ja til, på betingelse af at jeg fik uddannelse i HR. Jeg er vant til, at man uddanner sig til det, man skal.

Hvorfor er du så vild med hotelbranchen?
Ånden er helt uimodståelig. Der sker så meget, og det går så stærkt. Vi gør en forskel for folk hver dag, og vi ser glade mennesker hver dag. Men det hænger i høj grad også sammen med kollegerne. Folk i denne branche kan lide mennesker – ellers var de her ikke. Det er ikke en højtlønnet branche, så man er her, fordi man synes, det er sjovt, og det giver en stor arbejdsglæde. Jeg har meget kontakt med medarbejderne, og det er dejligt at være med til at få den enkelte til at blomstre. Min filosofi er, at hvis vi har det godt sammen, så smitter det af på den måde, vi er på over for gæsterne.

Hvad er du i gang med lige nu?
Comwell driver 12 hoteller og skal snart i gang med at drive det 13., som Bella Center bygger lige nu – Bella Sky Comwell i Ørestaden. Med 814 værelser bliver det Nordens største hotel, og jeg skal i gang med at ansætte 150 nye medarbejdere. Vi skal samarbejde med en anden virksomhed og er derfor i gang med at skærpe vores koncepter. Vi er vant til at være en forholdsvis blød og demokratisk virksomhed, men når vi skal drive hotel i så stor skala, så skal vi være meget klare i spyttet, så lige nu prøver vi at sætte ord på, hvordan vi gør i Comwell. Vi er nødt til at skabe en kultur, hvor der er noget fra begge virksomheder – en fælles kultur for Comwell og Bella Center, og det helt ned i detaljen som at vælge en julegave til medarbejderne, der afspejler begge virksomheder.
Derudover gør vi meget for at efteruddanne medarbejderne, og vi har Comwell College. Lidt atypisk for HR-chefer, så underviser jeg selv i det gode værtskab, det gode møde og coachingbaseret ledelse, og jeg har blandt andet udviklet Comwells talentprogram. Jeg bruger 25-30 procent af min tid på undervisning og resten af tiden på mere HR-nære opgaver.

Arbejder du meget?
Man skal ikke gå ind i hotelbranchen, hvis man ikke kan lide at have travlt. Der er peaks flere gange om dagen, og man får et ordentligt adrenalinkick, når der er 700 til frokost. Jeg har nærmest kun oplevet samme følelse, da jeg spillede amatørteater, og folk klappede. Jeg har en del rejseaktivitet med omkring 40 overnatninger om året, for jeg forsøger at besøge hvert hotel mindst en gang om året, så HR-afdelingen har et menneskeligt ansigt. Arbejdspresset er meget sæsonbestemt, og især september, oktober og november er travle, for her ligger de fleste konferencer. I den periode arbejder jeg et pænt stykke over 37 timer om ugen, mens det ser mere normalt ud resten af året. Nogle gange ville jeg ønske, jeg havde en hobby, så mit arbejde ikke var min hobby.

Hvordan bruger du din baggrund?
Min uddannelse gør, at det falder naturligt for mig at undersøge tingene først, og den betyder, at jeg mere eller mindre kan sætte mig ind i hvad som helst. Det er evner, man kan lide her. Men jeg er også god til at lægge min akademiske baggrund fra mig og mere bruge den som et værktøj. Og så er det en kæmpefordel, at jeg har prøvet alt det, medarbejderne laver. Jeg har gjort rent, stået i receptionen og redt senge, så de kan godt identificere sig med mig, selv om jeg er den eneste med magisterbaggrund. Jeg ved, at man ikke bare lige kan rede en seng på to minutter.

Hvad betyder det, at du står alene med din faglighed i Comwell?
Det er ikke ensomt, men det stiller nogle andre krav til mig. Det er mig, der skal passe min baggrund ind her. Men der er stor lydhørhed over for, at jeg bruger mine metoder. Og jeg er ikke blevet mødt af fordomme, men af nysgerrighed.