22.10.2010
Artikel

Tag en kop kaffe, og hjælp verdens fattige bønder

Af Mogens Tanggaard

Nu bliver det muligt at holde en velfortjent pause og samtidig gøre en forskel for nogle af verdens fattigste bønder.

Onsdag den 27. oktober afholdes årets Fairtrade Kaffepause. Målet med pausen er enkelt: Så mange danskere som muligt skal indtage så mange Fairtrade-mærkede produkter som muligt. Og formålet er lige så enkelt: Jo mere der spises og drikkes, jo flere af verdens fattigste bønder får gavn af pausen.

Til Kaffepausen kan du vælge at samle kolleger, kunder eller samarbejdspartnere til en kop Fairtrade-kaffe eller -te. Du kan også invitere venner og familie til kaffe og kage bagt med Fairtrade-rørsukker og -chokolade. Eller give ungerne en Fair­trade-banan med i madpakken. Du bestemmer selv hvordan og hvornår på dagen.

Eneste regel for at deltage er, at alle Kaffepause-gæster indtager mindst et Fairtrade-mærket produkt hver i løbet af onsdag den 27. oktober.

For at være med skal du tilmelde dig på www.kaffepausen.nu. Fairtrade Kaffepausen er en mulighed for at få flere forbrugere, virksomheder og organisationer til at gøre Fairtrade til en del af de faste indkøbsvaner. Og dermed gøre en forskel, der rækker længere.