26.03.2010
Artikel

Nyt job: Gert Jessen

Gert Jessen, 51 år, Partner i Team Boyatzis

Af Liv Alfast Kretzschmer
Du er blevet partner i en rekrutteringsvirksomhed. Hvorfor?
Med Team Boyatzis fylder vi et hul ud. Jeg arbejder med organisationsudvikling i Wise Mind, og her kunne jeg se en stor efterspørgsel efter rekruttering. Når man laver om på en organisation, så skal der ofte nye folk til, men det ville ikke være seriøst, hvis de, der laver om på organisationen, også hyrer nye folk. Derfor er der vandtætte skotter mellem organisationsudviklingen og rekrutteringen.

Hvad kan du bidrage med?
Jeg har arbejdet med organisering og koordinering altid – blandt andet var jeg med til at starte Center for Selvmordsforskning. Siden er jeg hoppet ud af det offentlige og har blandt andet arbejdet med strategiudvikling, så der er mange erfaringer her, jeg kan bidrage med.

Er det et godt tidspunkt at starte en rekrutteringsvirksomhed op på?
Det bliver jeg tit spurgt om. Det er det bedste tidspunkt. Overlever vi de første år, så er vi godt gearet. Der pives meget i branchen, men selv i nedgangstider bliver der konstant ansat folk. Jo længere man kommer op i systemet, jo hurtigere er omsætningen, og jo tungere man er i forhold til uddannelse og erfaring, jo mindre er risikoen for at blive langtidsledig, er vores erfaring.

I siger i Team Boyatzis, at I vender tingene på hovedet. Hvordan?
Normalt bliver en rekrutteringsvirksomhed hyret til at skaffe en kandidat til en virksomhed. Virksomheden er kunden. Men hos Team Boyatzis fokuserer vi på kandidaten og finder den virksomhed, som passer til den udvikling, både kandidat og virksomhed har behov for. Vi laver et personligt udviklingsforløb på op til et halvt år for kandidaterne, og så matcher vi dem med den rette virksomhed. Vi ansætter ikke folk i job, som vi i princippet ikke selv kunne bestride, og det betyder også, at vi siger nej til opgaver, vi ikke har forstand på.