26.02.2010
Artikel

Nyt job: Ulla Gade Bisgaard

Ulla Gade Bisgaard, 39 år, fra direktør i Humanity in Action, Denmark, til sekretariatsleder i tænketanken Cevea

Af Pernille Siegumfeldt

Hvad bliver de vigtigste opgaver for dig i dit nye job?
Jeg bliver den første betalte medarbejder i Cevea og skal først og fremmest opbygge et sekretariat bestående af en direktør, fire praktikanter og en række frivillige. Det er altså en lille organisation, der kun har eksisteret siden 2008 og først lige er begyndt at finde sin selvstændige platform i debatten. Det bliver afgørende at mobilisere en endnu bredere støtte om tænketanken. Cevea har desuden brug for mere økonomisk volumen, så fundraising bliver en anden vigtig opgave. 

Hvad tiltrækker dig ved jobbet som sekretariatschef for en tænketank?
Det tiltaler mig at være med til at udvikle en idealistisk og fagligt velfunderet organisation, som jeg kan være med til at præge. Cevea er lidt større end den organisation, jeg kommer fra, men jeg kan alligevel tage afsæt i meget af det, jeg har lavet for Humanity in Action de sidste tre år. Endelig får jeg i Cevea chancen for at udvikle mig i et tæt parløb med en række dygtige fagpersoner. Jeg er selv en ildsjæl og har lavet masser af frivilligt arbejde, og jeg vil også gerne i mit arbejdsliv indgå i sådan et miljø.

Hvori består den største forskel mellem dit nuværende og dit kommende job?
Cevea er en ny centrum-venstre tænketank med fokus på at styrke fairness, frihed og fællesskab i det danske samfund. Jeg har tidligere været meget optaget af internationale forhold, specielt minoritetsbeskyttelse og menneskerettigheder. Den dimension vil ikke som udgangspunkt være der i mit nye job, men det kan den måske komme med tiden.

Hvad glæder du dig mest til?
At være med til at udvikle organisationen. Jeg kan godt lide de processer, hvor man adopterer alle sine teorier og metoder ind i virkeligheden på en arbejdsplads. Og da vi er i en opstartsfase, er der masser af muligheder for at påvirke udviklingen i min nye organisation.

Hvad er din ambition for Cevea?
En tænketank skal spille en rolle i samfundet som debat- og løsningsskaber. Cevea skal ikke kun måles op imod fx den liberale tænketank Cepos, men finde sin egen uafhængige rolle. Cevea skal levere innovative rapporter og analyser samt organisere konferencer og debatmøder og på den måde medvirke til at bringe løsninger på banen for tidens store samfundsmæssige problemer.