13.03.2009
Artikel

Påtaler og påbud til MP Pension

Finanstilsynet giver MP Pension to påtaler for mangelfuld information til medlemmerne i forbindelse med omvalget af pensionsordning. Derfor er pensionskassen blevet påbudt at berigtige forholdene.

Af Liv Alfast Kretzschmer

Mangelfuld information. Sådan falder ordene fra Finansforbundet om MP Pensions information til medlemmerne, der i efteråret 2008 stod over for en stor beslutning. Skulle de blive på den gamle pensionsordning eller gøre, som MP anbefalede – vælge den nye ordning? Men det materiale, som skulle klæde medlemmerne på til at træffe den vigtige beslutning, var ikke godt nok.

Finanstilsynet har derfor givet MP Pension to påtaler og et påbud om at tage direkte kontakt til medlemmerne og give dem de manglende oplysninger.

Påtalerne er givet for de fejl i forløbet, som MP ikke kan rette op på.

“Når man bruger ordet påtale, er det for at sige, at det var en rigtig dum måde, det blev gjort på. Det var for dårligt. Det er den måde, vi i Finanstilsynet kan reagere på”, siger kontorchef Annette Bjaaland Andersen fra Finanstilsynets kontor for forbrugerspørgsmål.

Finanstilsynet modtog i alt 12 klager fra medlemmer af MP Pension i forbindelse med omvalget, og der var blandt andet krav om, at omvalget skulle gå om.

Klagen landede hos Det Finansielle Virksomhedsråd, som er Finanstilsynets øverste beslutningstager, og som blandt andet består af Nationalbankdirektør Jens Thomsen.