13.02.2009
Artikel

Nyt job: Torben Bürgel Nielsen

Torben Bürgel Nielsen, 41 år, fra leder af Øhavets Smakkecenter til selvstændig med konsulentfirmaet Optimist.nu, som beskæftiger sig med fondssøgning, projektrådgivning og biologiske konsulentopgaver. Virksomheden drives fra hjemmeadressen på Strynø.

Af Liv Alfast Kretzschmer
Hvorfor valgte du at blive selvstændig?
Det var helt klart friheden, der trak. Jeg har tre børn, og jeg savnede større fleksibilitet til at kunne tage mig af dem. I dag har jeg fx min yngste hjemme, fordi han hoster. Jeg kan tage mig af ham, og da jeg for lidt siden havde møde med nogle kunder, sad han på gulvet imens og legede med Playmobil. Det giver en større fleksibilitet at være selvstændig, end selv den mest fleksible arbejdsgiver kan tilbyde.

Var det en svær beslutning at sige det faste job op?
Det kildede lidt i maven. Jeg havde håbet, at jeg kunne få supplerende dagpenge, hvis det ikke gik, men det kunne ikke lade sig gøre. Alligevel var jeg ikke i tvivl om, at det var den rigtige beslutning. Jeg trængte til luftforandring efter syv år det samme sted. Jeg arbejdede alt for meget, så nu prioriterer jeg at være mere hjemme.

Hvilke opgaver skal du lave i dit nye job?
Jeg skal guide kunderne. De har en ide, og jeg skal være med til at konkretisere den. Jeg beskriver ideen og sørger for at sælge den til de rette fonde, så den kan realiseres. Mine kunder er fx virksomheder og foreninger, som finder mig, fordi de får mig anbefalet. Det fungerer efter mund til mund-metoden, for godt nok har jeg en hjemmeside, men den er ikke ret avanceret, så det er næppe den, der skaffer kunder.

Hvad glæder du dig mest til ved livet som selvstændig?
Fleksibiliteten er sjov. Når jeg skriver fondsansøgninger, så er det en kreativ proces. Det foregår over længere tid, og det er noget, jeg arbejder på og har i tankerne, mens jeg passer børnene eller luger i haven.

Hvordan undgår du at blive ensom i en enmandsvirksomhed på Strynø?
Der er rent faktisk en del enmandsvirksomheder på Strynø, selv om her kun bor 220 mennesker. Vi har et netværk, hvor vi er 5-6 selvstændige, der mødes jævnligt. Og indimellem går jeg forbi nogen for at drikke en kop kaffe – det er jo egentlig det samme, man gør, når man er på en større arbejdsplads.

Hvad er dit umiddelbare succeskriterium?
Der er selvfølgelig det rent økonomiske – overskuddet skal være så højt, at jeg kan leve af det. Men det er også vigtigt, at arbejdet er sjovt og giver mig nye udfordringer.