31.01.2019

6 gode råd: Sådan håndterer du konflikter med din chef

Uenighed med din chef er ikke et problem i sig selv. Men får uenigheden lov til at udvikle sig til en konflikt, kan det have store konsekvenser for dig. Her er derfor seks gode råd til, hvordan du håndterer konflikter med din chef.

29.01.2019

Sex og flirt på arbejdspladsen kan øge arbejdsglæden

Vi skal passe på med at gøre seksuel tiltrækning mellem kolleger til noget beskidt. Det finder sted, hvad enten vi vil det eller ej. Derfor handler det om at skabe en kultur på arbejdspladsen, hvor man kan snakke åbent om det, mener forfatter og erhvervsforsker Jacob Alsted.

24.01.2019

6 gode råd: Sådan får du et godt jobskifte

Hvornår er det rette tidspunkt for at skifte job? Hvordan bliver du sikker på, at du har fundet den rette arbejdsplads? Og hvordan kommer du godt i gang med dit nye job? Vi giver dig de bedste råd til at få et godt jobskifte.

25.01.2019

EU-aftale om barsel til mænd kan mindske løngab

En ny EU-aftale giver danske fædre to måneders øremærket barsel. Nu venter rivegilde mellem politikere og arbejdsmarkedets parter om finansieringen, der potentielt kan få stor betydning lønforskelle mellem mænd og kvinder.

23.01.2019

Historiker gik på jagt efter den helt store udfordring

Efter 10 år som afdelingsleder på Nyborg Slot havde Janus Møller Jensen stort set opnået de mål, han havde sat sig. Derfor tog han chancen og forfulgte større pres og nye udfordringer, da drømmejobbet blev ledigt.

22.01.2019

Danskerne skruer op for antallet af jobskifter

Siden 2010 er flere og flere danskere startet i et nyt job. Og 2018 ser ud til igen at sætte rekord for danskernes lyst til jobskifte, viser nye tal. Men hvorfor skifter vi job så tit? Og hvad får vi ud af det?

02.01.2019

Sådan undgår du overspringshandlinger

Du laver kaffe. Du tjekker Facebook. Og du bladrer da også lige avisen igennem. I virkeligheden burde du arbejde. Alligevel kommer du til at gøre det igen og igen: Du overspringshandler. Og det irriterer dig! Her er derfor seks gode råd til, hvordan du kommer dine overspringshandlinger til livs.

20.12.2018

Hver fjerde magister vil udskyde pensionen

Hver fjerde magister over 50 år forventer at arbejde, til de er 70 eller ældre, viser ny undersøgelse. Mange er for glade for jobbet til at stoppe tidligere.

07.12.2018

Seks gode råd: Sådan undgår vi tidsspilde og forstyrrelser på jobbet

Danskerne oplever hver dag at blive forstyrret, miste koncentrationen og spilde tiden på arbejdet. Men hvordan indretter vi en arbejdsplads, hvor der er plads til at gå i dybden og samtidig samarbejde med kollegerne. Specialist i effektive arbejdsvaner Line Ullmann giver her sine bedste råd.

05.12.2018

Eskimologen blev fængselsdirektør

Tina Dam skal lede Grønlands første lukkede fængsel i Grønland, der åbner i Nuuk næste år. Normalt besættes stillinger som fængselsinspektør med jurister, men Tina Dam er eskimolog og opvokset i Grønland. Hun vil bruge sin kulturforståelse til at løse og minimere konflikter.

28.11.2018

6 gode råd: Sådan undgår du mobning på arbejdspladsen

Mobning er ikke kun noget, der foregår i skole­gården. Den seneste undersøgelse viser nemlig, at hvert syvende medlem af DM oplever problemer med mobning på deres arbejdsplads. Her er derfor seks gode råd til, hvordan din arbejdsplads bedst håndterer mobning.

13.11.2018

80 procent af danskerne taler ikke med kolleger om løn

Tabuet om løn er ikke dalet i de sidste to år, viser ny rundspørge blandt danskerne. Den manglende åbenhed er vigtigste årsag til, at den kønsbestemte lønforskel fortsat er på 15 pct, siger økonom i Nordea, Ann Lehmann Erichsen.

16.11.2018

Sprog kan fælde terrorister og mordere

Hvad siger dit sprog om dig? Det ved om nogen specialisten, der fældede unabomberen og lektoren, der analyserer trusselsbreve og chattråde. Torsdag den 13. december gæster de DM.

29.10.2018

Eksplosion af humanister ansat i private job

Antallet af humanister i arbejde inden for den private sektor er steget med 52 procent mellem 2010 og 2017, viser tal fra Danmarks Statistik. Der er stor efterspørgsel på humanister, mener arbejdsmarkedsforsker.

23.10.2018

Mød fysikeren som er chef for Den Kongelige Opera

Operaen blander intellekt med passion og skal være et menneskeligt og musikalsk fundament i en verden, der bliver stadig mere foranderlig og forvirrende, mener fysiker og chef for Den Kongelige Opera John Fulljames.

15.10.2018

6 gode råd: Sådan får du job i medicinalbranchen

I medicinalbranchen er lønniveauet højt, internationaliseringsgraden stor og jobmulighederne mange. Alligevel er det en branche, som forholdsvis få DM’ere søger job i. Og det er en skam, for der er mange fordele ved at arbejde i det, der bliver kaldt en af de mindst konjunkturfølsomme brancher i Danmark. Her er derfor seks råd til, hvordan du får job i medicinalbranchen.

20.09.2018

Forsker: Sådan sætter fagbevægelsen sit aftryk på platformsøkonomien

Hvordan håndterer man som fagbevægelse, at en stigende andel af ens medlemmer konkurrerer med hele verden på platforme som Upwork, og at det dermed udfordrer den logik og det marked, som fagforeningerne normalt opererer på? Svaret er ikke hverken let eller entydigt, men fagbevægelsen har muligheden lige nu for at præge dagsordenen, mener Vili Lehdonvirta, der er lektor på Oxford University.

17.09.2018

Forsker: Humanister har stærke jobmuligheder i fremtiden

Antallet af humanister i job er steget med 38 procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik lavet på vegne af Dansk Magisterforening. Arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen er ikke overrasket over, at humanister er populære. I fremtiden vil humanister være efterspurgt arbejdskraft, vurderer han.

02.08.2018

6 gode råd: Sådan undgår du at blive slave af din mobil

Du kender det måske. Det der med lige at tjekke mobilen. Igen. Og igen. Ikke fordi du venter en vigtig besked. Men fordi det er blevet en sejlivet vane, som du har svært ved at gøre noget ved. Her er derfor seks gode råd til, hvordan du undgår det.

16.05.2018

6 gode råd: Sådan skaber du et stærkt netværk

Et fagligt netværk kan være afgørende, hvis du leder efter et nyt job eller vil skifte branche. Men hvordan er det lige, man skaber et? Her er seks råd til, hvordan du får et netværk, der kan hjælpe dig til at opnå dine karrieremål.

23.03.2018

6 gode råd: Sådan skriver du et godt cv

Et velkomponeret cv er afgørende for, at du bliver kaldt til jobsamtale. Her er derfor seks gode råd til, hvordan du skriver et cv, der får dig igennem nåleøjet.

15.02.2018

6 gode råd: Få foden indenfor i it-branchen

It-branchen er i vækst, og efterspørgslen efter arbejdskraft er så stor, at der ansættes folk uden klassisk it-baggrund. Magistrenes særlige evner gør dem eftertragtede, så her er seks gode råd til, hvordan du sparker døren ind til et job i it-branchen.

25.01.2018

6 gode råd: Sådan håndterer du sexchikane som chef

#Metoo-kampagnen har sat fokus på overgreb og sexchikane verden over. Hvis du er chef, så brug anledningen til at kigge indad og definér, hvordan du vil håndtere eventuelle sager om sexchikane. Her er seks gode råd til, hvordan du griber opgaven an.

14.12.2017

6 gode råd til at bryde løntabuet

På mange arbejdspladser er løn ikke noget, man taler højt om. Men det er en skam, for det kan have fordele at tale åbent om, hvad man tjener. Her er derfor seks gode råd til, hvordan du skaber åbenhed om løn på din arbejdsplads.

04.12.2017

Karriererådgiver: "Usikkerhed er et vilkår"

Karriereplanlægning kan måske virke uoverskuelig, hvis ens arbejdsliv består af tidsbegrænsede ansættelser og projekter. Men der er stadig strategier, man kan bruge, siger karriererådgiver hos DM .

04.12.2017

Jobsamtalen: kunsten at afværge andres fordomme

Som humanist skal du i en jobsamtale fægte dig vej gennem en byge af fordomme, skriver Dennis Nørmark på bloggen. Husk, at private virksomheder er ekstremt selvoptagede, og du skal give indtryk af, at du ligesom dem er enormt optaget af, hvordan fremtiden for bølgepapdisplays til supermarkeder vil udvikle sig. Næste dag, til en ny samtale, udviser du den samme entusiasme for webbaserede markedsundersøgelser...

14.11.2017

Sådan går du på deltid uden at snyde dig selv

Deltid kan give rigtig god mening i en periode af dit liv, fx mens børnene er små. Men at gå ned i tid har også konsekvenser. Her er derfor seks ting, det er godt at vide, inden du beslutter dig for at gå på deltid.

29.09.2017

Det er ikke et nederlag at lave planen om

Trine Halle har målrettet brugt en karriereplan for at nå sit mål om at blive museumsinspektør. Men man skal være klar til at justere planen og være sin egen bedste ven undervejs, siger hun.

27.09.2017

Coach: Mange magistre famler i deres arbejdsliv

Mange har ingen klar plan for, hvordan de skal håndtere deres fremtidige arbejdsliv. Det er helt naturligt, men det vil være godt for alle at tænke mere strategisk, siger coach i interview om karriereplanlægning.

25.09.2017

Sådan vender du godt tilbage fra barsel

Uanset om du er mand eller kvinde, så er det at få børn en stor omvæltning. Og uanset om du tager få måneders barsel eller er væk et helt år, vil en familieforøgelse helt sikkert få dig til at overveje, hvordan du prioriterer familieliv og karriere. Her er derfor seks gode råd til, hvordan du vender tilbage efter barsel.

06.09.2017

Guide: Sådan får du styr på chefen

Måske er du heldig og har allerede en helt fantastisk chef. Men som regel kræver det faktisk en arbejdsindsats fra din side at få den chef, du drømmer om. Her er seks gode råd til, hvordan du styrker din chef, så I begge kan lykkes bedre.

16.08.2017

Guide: Sådan ­tager du springet til det private

Mange magistre søger i disse år mod det private arbejdsmarked, hvor jobvæksten særligt er, og måske overvejer du det samme? Selvfølgelig er der forskel på at arbejde i det offentlige og i det private, men noget er blot myter. Her er seks gode råd til, hvad du skal vide, før du tager springet.

13.01.2017

Sådan forhandler du løn året rundt

Lønforhandling starter ikke først, når du sætter dig ved forhandlingsbordet. Den foregår hver eneste dag på arbejdspladsen. Her er derfor seks gode råd til, hvordan du bruger alle årets 365 dage på at forberede din næste lønforhandling.

24.05.2017

Sådan bliver du innovativ

Vær innovativ! Det kan lyde som en abstrakt og ukonkret hurrasætning, men nytænkning er faktisk svaret på mange af de udfordringer, arbejdspladserne står over for. Her er seks gode råd til, hvordan chefer og medarbejdere bliver mere innovative.

07.04.2017

Sådan håndterer du konflikter på arbejdspladsen

Uenighed er som udgangspunkt ikke noget problem. Men hvis den får lov til at udvikle sig, så kan det eskalere og føre til fjendskab. Her er derfor seks gode råd til, hvordan du bedst håndterer konflikter på arbejdspladsen.

20.03.2017

Sådan kommer du på den rigtige efteruddannelse

Der er ikke tid nok. Børnene er små. Ny viden bliver aldrig implementeret godt nok. Undskyldningerne for ikke at komme på efteruddannelse er mange. Men ligesom et hus kræver vedligeholdelse, så kræver din faglighed også, at du udvikler den. Her er derfor seks gode råd til, hvordan du kommer på efteruddannelse.

09.12.2016

Kvinde – få styr på din pension

Kvinder er det svage køn, når det kommer til pension. De interesserer sig mindre for pension og risikerer en fattigere pensionisttilværelse end mænd. Hver gang en mand i 40’erne har sparet 100 kroner op til pension, har en jævnaldrende kvinde kun sat 77 kroner til side. Her er seks gode råd til kvinder om pension.

07.11.2016

Kom godt fra start i dit nye job

Tillykke med dit nye job! Lige meget om du er ny på arbejdsmarkedet eller har mange år bag dig, kan det være udfordrende at starte i et nyt job. Så her er seks gode råd til, hvordan du kommer godt fra start.

01.03.2017

Guide: Sådan opbygger man en ny arbejdsplads

Når statslige arbejdspladser flytter fra København og ud i provinsen, får man mulighed for at ryste posen. Her er seks gode råd til, hvordan man starter forfra og skaber en ny god arbejdskultur.

26.09.2016

Sådan lukker du døren på en god måde

Det er vigtigt, at du efterlader en god fortælling om dig selv, når du stopper på en arbejdsplads. Det gælder, både hvis du er blevet fyret, og hvis du selv har opsagt din stilling. Din karriere afhænger nemlig af dit gode navn. Her er seks gode råd.

30.08.2016

Sådan kommer du godt i gang som selvstændig

Tanken om at være sin egen chef kan være fristende. Som selvstændig har du frihed til at definere dit eget arbejdsliv, men al begyndelse er svær, så her er seks råd til, hvordan du springer ud som selvstændig.

20.06.2016

Skab balance mellem job og privatliv

Du kan godt have karriereambitioner og samtidig have et meningsfuldt liv uden for jobbet. Men det kræver, at du er bevidst om, hvad det er for et liv, du tilstræber. Her er seks råd til, hvordan du skaber balance.

28.06.2016

Sådan overlever du det første job

Farvel til at være ung, “in the making” og fuld af drømme om fremtiden. Goddag til en plads nederst i hierarkiet, rutineopgaver og ligegyldig smalltalk. For nogle er overgangen fra studier til en hverdag på kontoret fra 9 til 17 svær. To magistre har samlet fortællinger og gode råd om at overleve det første job i en ny bog.

27.05.2016

Sådan får du et relevant studiejob

Gode karakterer er ikke nødvendigvis det, der har størst betydning på dit studium. Relevant arbejdserfaring øger langt oftere dine chancer for at få et job efter studierne. Her er derfor seks råd til, hvordan du får et studiejob.

25.04.2016

Sådan søger du ønske­jobbet – uopfordret

Langtfra alle job besættes via traditionelle opslag og samtalerunder. Derfor kan det være en god idé at søge job uopfordret. Her er seks råd til, hvordan du griber din henvendelse an og giver ønskejobbet et skud.

14.03.2016

Sådan kommer du godt på pension

Overgangen fra arbejdsmarkedet til pensionisttilværelsen kan være svær. Særligt hvis skiftet sker pludseligt fra den ene dag til den anden. Her er seks råd til, hvordan du planlægger din tilbagetrækning og sender dig selv godt på pension.

22.02.2016

Sådan får du de fede opgaver

Du har siddet i den samme stilling i nogle år. Du leverer resultater, du er effektiv, og du er begyndt at savne nye udfordringer. Her er seks gode råd til, hvordan du kan få nye opgaver, og hvordan du præsenterer ideen for din chef.

01.02.2016

Sæt skub i din karriere med LinkedIn

LinkedIn er et professionelt værktøj, som kan have stor betydning for din fremtidige karriere. Her er seks råd til, hvordan du bruger LinkedIn til at få jobbet, du drømmer om.

07.12.2015

Guide: God stil på Facebook

Tager du din digitale adfærd alvorligt? Det burde du, for Facebook husker alt, hvad du gør, og er i stigende grad en platform, arbejdsgivere følger med på. Her er seks gode råd til, hvordan du bruger Facebook med omtanke.

16.11.2015

Sådan lykkes du i dit første job

Overgangen fra at være studerende til at være færdiguddannet og i arbejde kan være svær. Vi guider dig igennem den første tid på din første arbejdsplads.

26.10.2015

Sådan overlever du at være uden job

Mange dimittender føler det som et personligt nederlag, når de bliver arbejdsløse efter endte studier. Men træk vejret dybt. Du er ikke alene, og alt tyder på, at du vil være i arbejde inden for et år. Her er seks råd til, hvordan du mentalt overlever din tid som ledig.