06.09.2018

6 gode råd: Sådan får du job i små og mellemstore virksomheder

Der er 700.000 job i små og mellemstore virksomheder. Alligevel fylder de sjældent i akademikernes bevidsthed, når de søger job, og det medfører spildte muligheder. Her er seks gode råd til, hvad du skal gøre for at få job i en mindre virksomhed.

02.08.2018

6 gode råd: Sådan undgår du at blive slave af din mobil

Du kender det måske. Det der med lige at tjekke mobilen. Igen. Og igen. Ikke fordi du venter en vigtig besked. Men fordi det er blevet en sejlivet vane, som du har svært ved at gøre noget ved. Her er derfor seks gode råd til, hvordan du undgår det.

16.05.2018

6 gode råd: Sådan skaber du et stærkt netværk

Et fagligt netværk kan være afgørende, hvis du leder efter et nyt job eller vil skifte branche. Men hvordan er det lige, man skaber et? Her er seks råd til, hvordan du får et netværk, der kan hjælpe dig til at opnå dine karrieremål.

23.03.2018

6 gode råd: Sådan skriver du et godt cv

Et velkomponeret cv er afgørende for, at du bliver kaldt til jobsamtale. Her er derfor seks gode råd til, hvordan du skriver et cv, der får dig igennem nåleøjet.

15.02.2018

6 gode råd: Få foden indenfor i it-branchen

It-branchen er i vækst, og efterspørgslen efter arbejdskraft er så stor, at der ansættes folk uden klassisk it-baggrund. Magistrenes særlige evner gør dem eftertragtede, så her er seks gode råd til, hvordan du sparker døren ind til et job i it-branchen.

25.01.2018

6 gode råd: Sådan håndterer du sexchikane som chef

#Metoo-kampagnen har sat fokus på overgreb og sexchikane verden over. Hvis du er chef, så brug anledningen til at kigge indad og definér, hvordan du vil håndtere eventuelle sager om sexchikane. Her er seks gode råd til, hvordan du griber opgaven an.

14.12.2017

6 gode råd til at bryde løntabuet

På mange arbejdspladser er løn ikke noget, man taler højt om. Men det er en skam, for det kan have fordele at tale åbent om, hvad man tjener. Her er derfor seks gode råd til, hvordan du skaber åbenhed om løn på din arbejdsplads.

04.12.2017

Karriererådgiver: "Usikkerhed er et vilkår"

Karriereplanlægning kan måske virke uoverskuelig, hvis ens arbejdsliv består af tidsbegrænsede ansættelser og projekter. Men der er stadig strategier, man kan bruge, siger karriererådgiver hos DM .

04.12.2017

Jobsamtalen: kunsten at afværge andres fordomme

Som humanist skal du i en jobsamtale fægte dig vej gennem en byge af fordomme, skriver Dennis Nørmark på bloggen. Husk, at private virksomheder er ekstremt selvoptagede, og du skal give indtryk af, at du ligesom dem er enormt optaget af, hvordan fremtiden for bølgepapdisplays til supermarkeder vil udvikle sig. Næste dag, til en ny samtale, udviser du den samme entusiasme for webbaserede markedsundersøgelser...

14.11.2017

Sådan går du på deltid uden at snyde dig selv

Deltid kan give rigtig god mening i en periode af dit liv, fx mens børnene er små. Men at gå ned i tid har også konsekvenser. Her er derfor seks ting, det er godt at vide, inden du beslutter dig for at gå på deltid.

29.09.2017

Det er ikke et nederlag at lave planen om

Trine Halle har målrettet brugt en karriereplan for at nå sit mål om at blive museumsinspektør. Men man skal være klar til at justere planen og være sin egen bedste ven undervejs, siger hun.

27.09.2017

Coach: Mange magistre famler i deres arbejdsliv

Mange har ingen klar plan for, hvordan de skal håndtere deres fremtidige arbejdsliv. Det er helt naturligt, men det vil være godt for alle at tænke mere strategisk, siger coach i interview om karriereplanlægning.

25.09.2017

Sådan vender du godt tilbage fra barsel

Uanset om du er mand eller kvinde, så er det at få børn en stor omvæltning. Og uanset om du tager få måneders barsel eller er væk et helt år, vil en familieforøgelse helt sikkert få dig til at overveje, hvordan du prioriterer familieliv og karriere. Her er derfor seks gode råd til, hvordan du vender tilbage efter barsel.

06.09.2017

Guide: Sådan får du styr på chefen

Måske er du heldig og har allerede en helt fantastisk chef. Men som regel kræver det faktisk en arbejdsindsats fra din side at få den chef, du drømmer om. Her er seks gode råd til, hvordan du styrker din chef, så I begge kan lykkes bedre.

16.08.2017

Guide: Sådan ­tager du springet til det private

Mange magistre søger i disse år mod det private arbejdsmarked, hvor jobvæksten særligt er, og måske overvejer du det samme? Selvfølgelig er der forskel på at arbejde i det offentlige og i det private, men noget er blot myter. Her er seks gode råd til, hvad du skal vide, før du tager springet.

13.01.2017

Sådan forhandler du løn året rundt

Lønforhandling starter ikke først, når du sætter dig ved forhandlingsbordet. Den foregår hver eneste dag på arbejdspladsen. Her er derfor seks gode råd til, hvordan du bruger alle årets 365 dage på at forberede din næste lønforhandling.

24.05.2017

Sådan bliver du innovativ

Vær innovativ! Det kan lyde som en abstrakt og ukonkret hurrasætning, men nytænkning er faktisk svaret på mange af de udfordringer, arbejdspladserne står over for. Her er seks gode råd til, hvordan chefer og medarbejdere bliver mere innovative.

07.04.2017

Sådan håndterer du konflikter på arbejdspladsen

Uenighed er som udgangspunkt ikke noget problem. Men hvis den får lov til at udvikle sig, så kan det eskalere og føre til fjendskab. Her er derfor seks gode råd til, hvordan du bedst håndterer konflikter på arbejdspladsen.

20.03.2017

Sådan kommer du på den rigtige efteruddannelse

Der er ikke tid nok. Børnene er små. Ny viden bliver aldrig implementeret godt nok. Undskyldningerne for ikke at komme på efteruddannelse er mange. Men ligesom et hus kræver vedligeholdelse, så kræver din faglighed også, at du udvikler den. Her er derfor seks gode råd til, hvordan du kommer på efteruddannelse.

09.12.2016

Kvinde – få styr på din pension

Kvinder er det svage køn, når det kommer til pension. De interesserer sig mindre for pension og risikerer en fattigere pensionisttilværelse end mænd. Hver gang en mand i 40’erne har sparet 100 kroner op til pension, har en jævnaldrende kvinde kun sat 77 kroner til side. Her er seks gode råd til kvinder om pension.

07.11.2016

Kom godt fra start i dit nye job

Tillykke med dit nye job! Lige meget om du er ny på arbejdsmarkedet eller har mange år bag dig, kan det være udfordrende at starte i et nyt job. Så her er seks gode råd til, hvordan du kommer godt fra start.

01.03.2017

Guide: Sådan opbygger man en ny arbejdsplads

Når statslige arbejdspladser flytter fra København og ud i provinsen, får man mulighed for at ryste posen. Her er seks gode råd til, hvordan man starter forfra og skaber en ny god arbejdskultur.

26.09.2016

Sådan lukker du døren på en god måde

Det er vigtigt, at du efterlader en god fortælling om dig selv, når du stopper på en arbejdsplads. Det gælder, både hvis du er blevet fyret, og hvis du selv har opsagt din stilling. Din karriere afhænger nemlig af dit gode navn. Her er seks gode råd.

30.08.2016

Sådan kommer du godt i gang som selvstændig

Tanken om at være sin egen chef kan være fristende. Som selvstændig har du frihed til at definere dit eget arbejdsliv, men al begyndelse er svær, så her er seks råd til, hvordan du springer ud som selvstændig.

20.06.2016

Skab balance mellem job og privatliv

Du kan godt have karriereambitioner og samtidig have et meningsfuldt liv uden for jobbet. Men det kræver, at du er bevidst om, hvad det er for et liv, du tilstræber. Her er seks råd til, hvordan du skaber balance.

28.06.2016

Sådan overlever du det første job

Farvel til at være ung, “in the making” og fuld af drømme om fremtiden. Goddag til en plads nederst i hierarkiet, rutineopgaver og ligegyldig smalltalk. For nogle er overgangen fra studier til en hverdag på kontoret fra 9 til 17 svær. To magistre har samlet fortællinger og gode råd om at overleve det første job i en ny bog.

27.05.2016

Sådan får du et relevant studiejob

Gode karakterer er ikke nødvendigvis det, der har størst betydning på dit studium. Relevant arbejdserfaring øger langt oftere dine chancer for at få et job efter studierne. Her er derfor seks råd til, hvordan du får et studiejob.

25.04.2016

Sådan søger du ønske­jobbet – uopfordret

Langtfra alle job besættes via traditionelle opslag og samtalerunder. Derfor kan det være en god idé at søge job uopfordret. Her er seks råd til, hvordan du griber din henvendelse an og giver ønskejobbet et skud.

14.03.2016

Sådan kommer du godt på pension

Overgangen fra arbejdsmarkedet til pensionisttilværelsen kan være svær. Særligt hvis skiftet sker pludseligt fra den ene dag til den anden. Her er seks råd til, hvordan du planlægger din tilbagetrækning og sender dig selv godt på pension.

22.02.2016

Sådan får du de fede opgaver

Du har siddet i den samme stilling i nogle år. Du leverer resultater, du er effektiv, og du er begyndt at savne nye udfordringer. Her er seks gode råd til, hvordan du kan få nye opgaver, og hvordan du præsenterer ideen for din chef.

01.02.2016

Sæt skub i din karriere med LinkedIn

LinkedIn er et professionelt værktøj, som kan have stor betydning for din fremtidige karriere. Her er seks råd til, hvordan du bruger LinkedIn til at få jobbet, du drømmer om.

07.12.2015

Guide: God stil på Facebook

Tager du din digitale adfærd alvorligt? Det burde du, for Facebook husker alt, hvad du gør, og er i stigende grad en platform, arbejdsgivere følger med på. Her er seks gode råd til, hvordan du bruger Facebook med omtanke.

16.11.2015

Sådan lykkes du i dit første job

Overgangen fra at være studerende til at være færdiguddannet og i arbejde kan være svær. Vi guider dig igennem den første tid på din første arbejdsplads.

26.10.2015

Sådan overlever du at være uden job

Mange dimittender føler det som et personligt nederlag, når de bliver arbejdsløse efter endte studier. Men træk vejret dybt. Du er ikke alene, og alt tyder på, at du vil være i arbejde inden for et år. Her er seks råd til, hvordan du mentalt overlever din tid som ledig.