09.08.2018
Blogindlæg

Blog: Mere fokus på de ukendte helte, tak

Vi skal være bedre til at tale om de store og positive ting og tendenser, frem for at tale om små og negative hændelser, mener Jonathan Løw.

Af Jonathan Løw
Jeg savner, at vi i Danmark taler noget mere om de mange ukendte helte, som måske ikke gør sig i TV-programmer eller reality-medier, men til gengæld bidrager markant til en bedre verden og vores fælles velfærd. Det inkluderer eksempelvis sygeplejersker, sosu-assistenter, psykiatrisk personale og ukendte iværksættere.

Jeg kender desværre selv en tendens til, at man bruger sine spaltemillimeter, LinkedIn profil, Facebook-side etc. på at kritisere og problematisere frem for at rose og anerkende. Det resulterer meget sjældent i noget brugbart, og derfor har jeg taget konsekvensen af de ukendte helte og kritikertrangen og i stedet valgt at indføre KarmaKeyboard-reglen for mig selv i fremtiden.

#KarmaKeyboard er egentlig utroligt enkelt. Det handler at skrive om og tale til det store og det positive frem for det små og negative. Det drejer sig om at tale til forandring og begejstring frem for kritik og negativitet.

Jeg vil kickstarte dette med at skamrose virksomheden Better World Fashion, fordi de gør et fantastisk stykke arbejde, der kan inspirere mange andre – forhåbentlig også læserne her på Magisterbladet.dk.

Jeg kender ingen af de folk, der står firmaet, men jeg kender deres forretning godt nok til at vide, at de skiller sig ud på den helt rigtige måde.

Better World Fashion arbejder indenfor en branche, hvor den såkaldte ”fast fashion” dominerer. Dvs. at det handler om at skabe hurtige penge frem for at vægte bæredygtighed og ansvarlighed højest.

Better World Fashion har udviklet et koncept, hvor de syer kasserede skindjakker om til nye og moderigtige jakker. Foret er af polyester fremstillet af genbrugte plastikflasker, mens lynlåsen og knapperne består af omsmeltet metal. Det eneste element, som ikke er 100 procent bæredygtigt, er sytråden.

Virksomheden har ganske bevidst valgt at starte med skindjakker, fordi skindproduktion er én af de mest forurenende industrier i verden. Dvs.: Start der, hvor I kan gøre den største forskel og ændre mest!

Én af grundlæggerne, Reimer Ivang, har du formentlig aldrig hørt om, for han råber ikke højt omkring sig selv og sidder ikke med i kendispaneler eller lignende. Til gengæld er han i mine øjne en fantastisk rollemodel og i den grad én, der er værd at taste løs i keyboardet omkring.

Better World Fashion blev i øvrigt til igennem en positiv kickstarterkampagne. Sidenhen fulgte en certificering som såkaldt B Corp organisation, og dermed kom man i fornemt selskab med andre værdige rollemodeller såsom Patagonia, WakaWaka og Tridos Bank.

Hvis du er blevet nysgerrig efter mere inspiration, så kan man besøge virksomheden på deres hjemmeside